SOFIE SARENBRANT blir årets deckarförfattare för andra året i rad

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under årets digitala bokmässa fick Sofie Sarenbrant ta emot pris som Årets svenska deckarförfattare 2020. Det är andra året i rad hon vinner utmärkelsen.

”Vilken ära att få det här fina priset igen! Det betyder så mycket för mig att bli Årets deckarförfattare”, säger Sofie Sarenbrant. ”Nästa gång jag drabbas av skrivkramp, tvivel och prestationsångest ska jag påminna mig själv om att det finns många där ute som väntar på nästa bok om kriminalinspektör Emma Sköld. Tack alla som har lyssnat på Mytomanen, Skamvrån och Syndabocken, och därmed bidragit till segern. Stort tack också till uppläsaren Katarina Ewerlöf och Bookmark förlag.”

Priset kombinerar data som visar hur många som börjat lyssna på de tre senast publicerade böckerna, hur stor andel som lyssnat igenom hela böckerna samt snittbetyget från användarna. Priset delas ut för andra gången av bokströmningstjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

”Att Sofie Sarenbrant vinner det här priset för andra året i rad är inget mindre än en fantastisk prestation. Hon är omåttligt populär och lyssnarna har verkligen tagit henne till sina hjärtan, vilket har gjort henne till en av Sveriges största och utan tvekan bästa deckarförfattare”, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat.

”Jag känner en otrolig stolthet över detta. Sofie har en unik känsla för att gestalta en historia och skapa stämningar, och jag är så glad över att så många har fått uppleva det”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag.

De övriga nominerade till priset var Camilla Grebe, Mari Jungstedt, Denise Rudberg och Veronica Sjöstrand.

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och hennes böcker har sålt i närmare 3 miljoner exemplar i 15 länder. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. I maj 2021 kommer Skyddsängeln – den nionde delen i serien om Emma Sköld.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners