MANDO DIAO bland nyheter från Playground v. 39

Klicka på bilden, för att se hela bilden

MANDO DIAO SLÄPPER DELUXEVERSION AV ALBUMET I SOLNEDGÅNGEN

Mando Diao släppte den 12 juni det hyllade albumet I solnedgången som gick rakt in i toppen på albumlistan och stannade på topp 40 över hela sommaren. De har återigen hyllats unisont av svensk press och även gjort all TV som varit möjlig sedan singelsläppet Själens skrubbsår i våras: Luuk & Hallberg, SVT Sverige, Nyhetsmorgon, SVT Morgonsoffan, Nationaldagsfirandet, Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Inom kort kommer de att synas på Rockbjörnen samt Barncancergalan på måndag den 28 september. Idag uppträder de dessutom på Musikplats Stockholm.
Som om detta inte vore nog släpper de idag en deluxeversion digitalt av I solnedgången inklusive fem bonusspår: helt nya Hem, Sjungen hoppfullt sånger (en tonsatt Fröding-dikt) samt demoversioner av albumspåren Själens skrubbsår, Sorgen och Stigen.

KURT VILE SLÄPPER JOHN PRINE-COVER OCH AVSLÖJAR EP-DETALJER
På How Lucky lyckades Kurt Vile få med sig sin hjälte och förebild, den nu avlidne John Prine, på denna cover av Prine-klassikern.
How Lucky är inspelad i Nashville av den prisbelönte producenten David “Fergie” Ferguson, och låter musikikonen Prine och Kurt Vile mötas över verser och gitarrplockande i en vacker och intim cover som dröjer sig kvar hos lyssnaren långt efter att sista tonen klingat ut.
Detta är den första låten från Kurt Viles kommande EP, som också den innehåller en stjärnspäckad skara av Nashville-baserade musiker. EP:n heter Speed, Sound, Lonely KV (ep) och släpps digitalt den 2 oktober och fysiskt den 15 januari.

TUNE-YARDS TILLBAKA MED NY SINGEL
Tune-Yards återvänder med nya låten nowhere, man, även denna med sitt omisskänneliga sound och med ett politiskt budskap – som TIME Magazine uttrycker det: “bringing a political message to the dance floor”.
Två år efter deras senaste albumsläpp, I can feel you creep in to my private life, har de hunnit med att göra soundtracket till Boots Rileys hyllade regissördebut Sorry To Bother You, och de har dessutom samarbetat med Battles, Remi Wolf och Yoko Ono.

BLEEDING – NY LÅT FRÅN YO LA TENGO
Med nya singeln Bleeding visar Yo La Tengo en ny sida och nyans av sin musikaliska palett. Låten är hämtad från EP:n Sleepless Night som släpps 9 oktober.
På Bleeding dyker Yo La Tengo ner i en mer atmosfärisk sida med känsliga gitarrer, lågmäld sång och en brummande bassynt som ligger som ett ankare på detta vackra, rofyllda spår.

ACE OF BASES DEBUTSINGEL REMIXAD
Ace of Bases debutsingel Wheel of Fortune från 1992 släpps idag i en fräsch remix signerad producenten Singlewave (Rod Navarrete), under överinseende av Jonas Berggren i bandet.
”Wheel of Fortune kom till när Ulf [Ekberg] och jag blev tillfrågade att producera ett reggaeband, som repade i lokalen bredvid oss. Sedan ville Ulf och jag skriva egna reggaelåtar”, säger Jonas Berggren, och snart hade Ace of Base hittat sitt sound. I år firar gruppen sitt 30-årsubileum.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners