FIRST AID KIT presenterar nya singeln Come Give Me Love idag!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Come Give Me Love är en tolkning av Ted Gärdestads älskade låt från 1973 som First Aid Kit nu spelat in och släpper i både svensk och engelsk version!

Låten ges ut i samband med Cancerfondens årliga Rosa Bandet-kampanj där First Aid Kit som första svenska musiker fått äran att designa årets rosa band.

Klara och Johanna berättar:

”Vi växte upp med Ted Gärdestads musik. Come Give MeLove, som ju har svensk text trots titeln, är vår favorit av alla Teds låtar. Vi skrev en engelsk text till låten för flera år sedan, när vi var i studion i Omaha i USA och jobbade på vår skiva Stay Gold. Tiden räckte dock inte till så vi spelade aldrig in den. I år designar vi Cancerfondens Rosa Band. I samband med Rosa bandet-kampanjen förra året släppte Cancerfonden en vacker och hjärtekrossande video där de använde originalversionen av Come Give Me Love. Vi såg den och fick idén att äntligen spela in vår version och släppa i samband med vårt designsamarbete i år.

Vi spelade in Come Give Me Love både på svenska och engelska. Vår engelska text är tolkning av Kenneth Gärdestads fina originaltext. För oss handlar låten om en relation som tar slut och alla de känslostormar som då uppstår.

Om hoppet, längtan och sorgen. Den påminner oss om vår barndom och om sommaren.
Vi spelade in Come Give Me Love med den fantastiska producenten Daniel Bengtson i Studio Rymden i Stockholm i våras. Originalversionen producerades av våra idoler Björn och Benny från ABBA, med ABBA på kör.

Vår version är en hyllning till det folkiga 70-talssound som de skapade. Det kändes fint att få förgylla låten med lite extra syster-stämsång a la First Aid Kit!

Vi hoppas att låten når ut till en större internationell publik i och med vår engelska version. Och att fler ska upptäcka Teds fantastiska låtskatt!”

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners