LOTTA SCHELIN – Sveriges främsta fotbollsspelare släpper självbiografi

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lotta Schelin är Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna räknat i faktiska ligasegrar och meriter. Nu kommer en ny bok, I huvudet på Lotta Schelin, där vi för första gången får följa med bakom kulisserna, från både straffpunkter och sjukhussängar.

För Lotta Schelin var kärleken till fotbollen omedelbar och besvarad. Idag har hon skaffat sig fler meriter än någon annan svensk fotbollsspelare. Hon har EM-, VM- och OS-medaljer och flera Champions League-titlar. Hon har gjort flest mål av alla svenska landslagsspelare och har vunnit Diamantbollen fem gånger.

I den personliga självbiografin I huvudet på Lotta Schelin berättar hon för första gången om avgörande ögonblick på och utanför planen. Hon låter läsaren följa med bakom kulisserna kring elitfotbollen, till landslags- och ligamatcher och berättar om såväl omöjlig kärlek som damfotbollens förutsättningar.

– När jag var långtidssjukskriven i samband med en skada träffade jag en idrottspsykolog. Hon väckte idén att jag skulle ta vara på tiden och skriva den här boken. När jag väl hade börjat insåg jag att det faktiskt fanns en hel del att berätta om livet och karriären. Även om det är lite läskigt att öppna upp sig så här så känns detta helt rätt, säger Lotta Schelin.

Sedan 2017 har hon inte rört en fotboll: den allvarliga nackskadan gjorde att hon flyttade fokus från fotbollsplanen till att komma tillbaka till livet. Karriären avslutades 2018 och sedan dess har hon arbetat som expertkommentator, föreläsare och med CSR-frågor i ishockeyklubben Frölunda Indians.

Boken är skriven tillsammans med Lotta Schelins fru, journalisten Rebecca Schelin.
I huvudet på Lotta Schelin finns i butik den 1 oktober.

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners