THE WANNADIES bland nyheter från Playground v. 37

Klicka på bilden, för att se hela bilden

THE WANNADIES ÄR TILLBAKA MED EN HELT NY LÅT
Can’t Kill The Musik är en låt som påbörjades 2002 som uppföljare till albumet Before and After, men som av olika anledningar slutförts nu 2020.
Låten kännetecknas av The Wannadies sprudlande popsound och handlar om att musiken är den starkaste konstformen och inte går att stoppa.

MARTIN HEDEROS BILDAR HEDEROSGRUPPEN
I en paus från Tonbruket fick Martin Hederos ett otroligt sug efter att spela improvisationsmusik. Tillsammans med vännerna Andreas Sjögren på basklarinett, tenor och sopransaxofon, Emil Strandberg på trumpet och piccolatrumpet, Kontrad Agnas på trummor samt basisten Josef Kallerdahl skapades magi.
Alice Coltranes harpjazz med kaskader av arpeggion var första målbilden men det hela svävade snart ut i en tillåtande improvisationsmusik med högt i tak.
Debutsingeln Protokoll för bohemer släpps idag, och albumet landar 23 oktober.

UNO SVENNINGSSON I NYTT SAMARBETE MED LARS HALAPI
Uno Svenningsson har skrivit och spelat in ny musik tillsammans med Lars Halapi i hans studio på Österlen.
Först ut från detta samarbete är singeln Öppna mina ögon, och album kommer senare i höst.
”Det har varit ett rent nöje och inspirerande att få lära känna och jobba ihop med Lars som även producerat och mixat plattan,” säger Svenningsson.

KAMASI WASHINGTONS SOUNDTRACK SLÄPPS FYSISKT
Kamasi Washington komponerade och producerade originalsoundtracket till Becoming, den fyrfaldigt Emmy-nominerade Netflix-filmen som ger en intim inblick i Michelle Obamas liv. Filmen dokumenterar hennes personliga liv och ger en bild av hennes åtta år som USA:s första dam.
Kamasi Washington har varit med redan från uppstarten av filmskapandet, och åstadkommit en otroligt kraftfull musikalisk bakgrund till dokumentären. Albumet Becoming släpptes digitalt i början av sommaren. Nu står det klart att även en fysisk utgåva kommer att släppas den 11 december, både på vinyl och på CD.

BAD RELIGION SLÄPPER DEMOVERSION AV LOSE YOUR HEAD
Lose Your Head blev snabbt en favorit hos fansen bland låtarna på punklegendarerna Bad Religions kritikerrosade album Age of Unreason från förra året. Idag släpper bandet en demoversion av låten, som går i snabbare tempo och har fått en annan låttext.
Bandmedlemmarna Brett Gurewitz och Greg Graffin skapade denna version av låten i Gurewitz hemmastudio. Producenten Carlos de la Garza föreslog en långsammare version, och bandet gillade bägge versionerna så mycket att de spelade in båda. Det blev till slut den långsamma versionen som hamnade på albumet, men det är delar av den snabbare versionens originalinspelning kombinerat med demoinspelningar som vi nu får höra.

BEGGARS ARKIVE SLÄPPER LIVEKLIPP TILLSAMMANS MED BCC OCH TOP OF THE POPS
Beggars Arkive avslöjar nu ett nytt samarbete med BBC och legendariska Top Of The Pops. Fr.o.m. den 10 september kommer nya, tidigare aldrig släppta uppträdanden från artister tillhörande Beggars att bli tillgängliga via deras YouTube-kanal.
Under 16 veckors tid kommer sammanlagt 52 videor att läggas upp, alltifrån den första Beggars-signeringen The Lurkers från 1978 till ett liveuppträdande från Adele 2008 och allt där emellan, såsom Gary Numan, The White Stripes, The Cult, Bauhaus och The Strokes m.fl.

ETHAN P. FLYNNS DEBUTALBUM UTE NU
London-baserade Ethan P. Flynn släpper nu sitt debutalbum B-Sides & Rarities Volume 1 där han samlat låtar som skrivits och spelats in mellan 2015 och 2018. Albumet visar Flynns skickliga låtskrivarstil som kombinerar inspiration från artister som Julia Holter, Danny Brown och Tom Waits.
Tidigare har han skrivit låtar till bl.a. FKA Twigs hyllade album Magdalene, och han har blivit lovordad i engelsk press; Sunday Times skriver exempelvis följande om Flynn: “An appealingly wayward and unboxable talent… It’s slightly nuts, but entirely wonderful.”

COMING TO GET YOU NOWHERE – NY SINGEL MED THIS IS THE KIT
This is The Kit släpper nya albumet Off Off On den 23 oktober. Detta är deras femte album i ordningen och följer upp kritikerrosade Moonshine Freeze från 2017.
Kate Stables, frontpersonen bakom aliaset This Is The Kit, bestämde sig för att jobba tillsammans med producenten Josh Kaufman på den här plattan. Nya singeln heter Coming To Get You Nowhere och släpps med musikvideo.

NY VIDEO MED ASHA IMUNO
Från det Los Angeles-baserade kreativa kollektivet Raised by the Internet, kommer Asha Imuno som med sin experimentella röst rör sig mellan hiphop och rap.
Nya singeln Caviar feat. Gidi är den andra i ordningen och är hämtad från kommande debutalbumet Good News.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners