BJÖRN SKIFS bland oktobernyheter (fackbok) från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Här kommer oktobers fackboksnyheter från Bokförlaget Ester Bonnier!

En annan framtid av Magnus Carlson och Johanna Stål
I ”En annan framtid” får läsaren följa med på Weeping Willows-sångaren Magnus Carlsons personliga och inspirerande hållbarhetsresa mot ett klimatsmartare liv. Alla behöver lägga om sitt sätt att leva, men hur? Magnus har ställt om och visar att det inte är så svårt. Att börja i det lilla och därifrån ta det steg för steg gör att alla förändringar känns naturliga – och dessutom är det rätt kul! Läs mer om hur man kommer igång och ställer om hemma och på jobbet, om klimatpsykologi, att resa och äta mer klimatsmart, hållbarhet och ekonomi – och vad experterna tänker om hur man bäst förbereder sig inför framtiden. Här finns inga pekpinnar eller skuldbeläggande, däremot många konkreta tips och klimatförebilder att inspireras av! Medförfattare är journalisten och författaren Johanna Stål.
Johanna Stål är journalist, författare och chefredaktör för hållbarhetsmagasinet Camino. Hon är en flitigt anlitad föreläsare i hållbarhets- och miljöfrågor.

Magnus Carlson, mest känd som sångare i Weeping Willows, är mycket engagerad i miljöfrågor och utsågs 2019 till Årets Miljöhjälte i klimatkategorin av Världsnaturfonden WWF.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-10-06

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko Lindeblad
Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.
Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?
Björn Natthiko Lindeblad är talare, meditationslärare och före detta buddhistisk munk. Namnet Natthiko fick han då han blev munk. Det betyder “den som växer i visdom”. Det är fortfarande hans ledstjärna. Bland ämnena som ligger Björn närmast om hjärtat återfinns tillit, etik, ansvar, närvarons gåvor, stillhetens värde och vår okuvliga längtan efter samhörighet.
Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-10-06

Mitt liv som scengångare av Björn Skifs
Björn Skifs är en av Sveriges absolut största underhållare. Han har gjort en fantastisk karriär i och utanför Sverige som sångare och blivit folkkär här hemma som programledare, skådespelare och showartist. Han har en av vårt lands mest beundrade sångröster.
Nu berättar han hela historien om sin makalösa karriär. Från barndomen i Vansbro till tiden som popstjärna i Slam Creepers på 1960-talet, bildandet av rockbandet Blåblus och det internationella genombrottet med USA-ettan “Hooked on a feeling” 1974. Från SVT:s julkalender ”Julius Julskötare” 1978 till de dubbla vinsterna i Melodifestivalen. Från succéshowerna på Hamburger Börs och musikalen Spök! på Maximteatern i början av 1980-talet till filmsuccéerna med Strul och Drömkåken. Från “Nöjesmassakern” till “Kryzz”. Från Badrock till 2018 års utsålda arenaturné.
I nya boken berättar Björn om sin långa karriär men också öppenhjärtigt och gripande om sitt privatliv. Om den vanliga människan bakom affischnamnet, långt från strålkastarljuset.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-10-14

Kvinnosaker av Karin Carlsson
Kvinnosaker berättar svenska kvinnors historia genom femtio föremål, från sekelskiftet 1900 fram till idag. Historikern Karin Carlsson skriver på ett fängslande och underhållande sätt om tingen som påverkat kvinnors vardag och format förutsättningarna för ett mer självständigt liv. Men vad som betraktats som frigörande och positivt under en specifik period kan i en annan tid ses som förtryckande och inskränkande, föremålen bär på så vis på berättelser om samhällsförändring och normförskjutning. Läs om den provocerande cykeln, vibratorn som botade hysteri, byxkjolen för kvinnliga poliser, Ester Blenda Nordströms cigarett och mycket mer – allt livfullt illustrerat av Amanda Berglund. Boken ges ut i samarbete med Stockholm Kvinnohistoriska.
Karin Carlsson är historiker och verksam vid Stockholms universitet. Hon disputerade 2014 på avhandlingen Den tillfälliga husmodern där trötta husmödrar, välfärdspolitik, hem- och omsorgsarbete stod i centrum. I stunden intresserar hon sig främst för urbanhistoria där 1900-talets dolda köksingångar och kökets materialitet används för att berätta om stadens mer vardagliga – men ofta osynliga – liv och rörelser. Ett genomgående tema i hennes forskning är genusperspektivet. Genom det öppnas frågor upp om hur föreställningar om män och kvinnor förändras över tid och skiftar mellan olika geografiska platser och grupper i samhället. Karin är uppvuxen i Gästrikesamhället Valbo men bor nu i ett riktigt litet hus med en magnifikt skev lada på tomten strax utanför Stockholm.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-10-20

Hjärnstark junior av Anders Hansen och Mats Wänblad
Hjärnstark junior riktar sig till barn 9-13 år och är en omarbetad och nyskriven version av bästsäljaren Hjärnstark. Boken är skriven av överläkaren och psykiatrikern Anders Hansen tillsammans med barnboksförfattaren Mats Wänblad. Författarna vill, genom spännande och lättillgängliga avsnitt om hur hjärnan fungerar och tips för mer rörelse, inspirera barn och unga att bli gladare och starkare – ja, till och med smartare. På köpet blir de även bättre på att spela datorspel. Tacka nej till det, den som kan!
Hjärnstark gavs ut 2016 och har hittills sålts i över 600 000 exemplar. Anders Hansen har belönats med flera utmärkelser för boken, bland annat Mensapriset 2018 och Årets hälsopris 2019.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-10-19

SY – 10 nya modeplagg av designer Ann Ringstrand
SY är boken för dig som är intresserad av mode, design, klädfilosofi och hållbarhet
Ann Ringstrand är medgrundare av svenska modemärket Hope, där hon skapat många kvinnors och mäns favoritplagg. Nu kommer hennes första sybok med mönster till enkla och välskräddade plagg att sy själv. En unik kollektion med stilsäkra nyckelplagg för din garderob – allt från skjorta, klänning och kaftan till byxor, kavaj och rock.
Hon delar med sig av proffsiga tips om hur du syr plaggen och väljer tyger och detaljer. Här får du också inspiration för återanvändning av kläder som du redan har i garderoben och tips på hur du kan laga eller sy om dem. Designen på plaggen är inspirerad av funktion, unisex, skrädderi och praktisk basgarderob.
En inspirerande bok för alla som älskar att sy, har lust att prova något nytt eller gillar en vacker designbok formgiven av proffs från modebranschen.
Ann Ringstrand är en prisbelönt designer som varit verksam i den svenska modebranschen sedan tidigt 1990-tal. Hon växte upp bland syfabrikerna i den svenska textilindustrins huvudstad, Borås, och sydde sina första byxor vid nio års ålder. Ann är utbildad sömmerska på Etons skjortfabrik, diplomerad mönsterkonstruktör på Tillskärarakademin i Köpenhamn samt utbildad modedesigner på Textilhögskolan i Borås. År 2001 var hon med och startade det svenska modemärket Hope. Bland hennes utmärkelserna återfinns priser som Årets designer.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-10-20

Mosleys Sömskola av Dr Michael Mosley
Förbättra din sömn med Mosleys sömnskola
I boken Mosleys sömnskola – Fyraveckorsprogram till bättre sömn och hälsa delar Dr Michael Mosley med sig av den senaste vetenskapen kring sömn och egna sömnerfarenheter. Den innehåller en lång rad tips på hur stressade och sömnstörda kan få en rätsida på sin sömn samt både träningstips och 50 recept som förebygger bra sömn. Hela sju av tio svenskar lider av sömnproblem och har svårt att få 7-8 timmars sömn per natt. Vid sömn städas hjärnan, minnen sparas, känslor hanteras och man får hjälp att lösa problem. En god nattsömn hjälper dessutom till att hålla humöret uppe, hålla en hälsosam vikt, förbättra minnet, minska depression och bekämpa kroniska sjukdomar. Michael Mosley är läkare, vetenskapsjournalist på BBC och mannen bakom 5:2-dieten och succéböckerna 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta och Blodsockerkoll på 8 veckor. Flera av hans vetenskapsdokumentärer har visats i svensk tv, exempelvis serien “Medicin med Mosley”. Han har blivit utnämnd till Medical Journalist of the Year i Storbritannien.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-10-23

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy
Bästsäljaren och ettan på New York Times och The Sunday Times topplistor äntligen på svenska!
En vardagsfilosofisk tankebok, en modern fabel och en hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap.
Illustratören Charlie Mackesys bilder har berört en hel värld. I debutboken ”Pojken, mullvaden, räven och hästen” bjuder han in till en sagolik skogspromenad med fyra vänner som diskuterar vad som är viktigt i livet på riktigt: Vad är mod? När är du lycklig? Och finns det något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta?
En bok för alla, om modet att våga be om hjälp och värdet av att vara snäll, mot sig själv och mot andra. Och, minst lika värdefullt, om kärleken till tårta!
En fin present till den du älskar, inklusive dig själv.
Charlie Mackesy är illustratör och konstnär och tidigare tecknare för den klassiska brittiska veckotidningen The Spectator.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-10-28

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners