SUPER MARIO BROS fyller 35

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mario har verkligen kommit långt i sin karriär sedan han hoppade på den där Goomban i värld 1-1 i det första Super Mario Bros. Nu, hela 35 år senare, är han stjärnan i ett flertal spel till Nintendo Switch och samarbetar med stora varumärken som LEGO, Kinder Joy och Monopol. Dessutom kommer det en Splatfest i Splatoon 2 som har Super Mario-tema

I en ny videopresentation som är släppt nu finns info om flera spel, produkter och events i spel som alla anländer lagom till 35-årsjubileet för Super Mario Bros. Detta inkluderar spel som är nya för Nintendo Switch som Super Mario 3D All-Stars, en samling med tre Super Mario-spel: Super Mario 64, Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy. Utöver det också Super Mario Bros. 35, ett onlinespel där 35 spelare kan spela i världen från Super Mario Bros. och Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, en finslipad version av Super Mario 3D World.

Dessutom avslöjades att andra Super Mario-händelser kommer i år. Mer om det nedan. Själva videopresentationen kan ses nedan:

Höjdpunkter från sändningen:

Super Mario 3D All-Stars: I denna samling får du uppdaterade versioner av Super Mario 64, Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy, till Nintendo Switch. Förutom högre upplösning än sina ursprungliga versioner, har spelen också optimerats för en smidig spelupplevelse på Nintendo Switch. Super Mario 3D All-Stars inkluderar också ett spelläge där du kan spela musik och låtar från alla tre spelen. Spelare kan också lyssna på musik på sina Nintendo Switch när skärmen är avstängd. Super Mario 3D All-Stars lanseras exklusivt för Nintendo Switch den 18 september. Den fysiska versionen är dock endast en begränsad utgåva och den digitala versionen kommer endast att vara tillgänglig slutet av mars 2021.

Mario Kart Live: Home Circuit: Har skapats i samarbete mellan Nintendo och Velan Studios. Här får du äntligen möjligheten att få allt det roliga med Mario Kart-serien till den verkliga världen genom att använda en Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite och tävla med en fysisk kart. Den fysiska karten påverkas både av saker i spelet och i den verkliga världen. Den stannar till exempel när den träffar ett objekt. Spelare placerar ut stolpar för att skapa banlayouten i sitt eget hem, där den enda gränsen är deras fantasi. Tävla mot Koopalings i Grand Prix för att låsa upp olika skins för att anpassa banor och dräkter för Mario och Luigi och spela med upp till fyra spelare i lokalt flerspelarläge. Mario Kart Live: Home Circuit, finns i varianterna Mario eller Luigi, lanseras den 16 oktober.

Game & Watch: Super Mario Bros: Den här nya samlingsutgåvan är inspirerad av de ursprungliga Game & Watch-systemen som släpptes i början av 1980-talet. Den ursprungliga handhållna enheten inkluderade ett spel och kunde också användas som en klocka. Den ursprungliga Game & Watch-serien sålde mer än 43 miljoner över hela världen. Förutom att spela klassiska spel som Super Mario Bros., Super Mario Bros .: The Lost Levels (släppt i Japan som Super Mario Bros. 2) och en specialversion av Ball med en Mario-makeover fungerar Game & Watch: Super Mario Bros. också som en klocka. Game & Watch: Super Mario Bros. lanseras den 13 november.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury: Flerspelarläge på Nintendo Switch! Den här förbättrade versionen av Super Mario 3D World, som ursprungligen lanserades för Wii U, har co-op-spel både online och lokalt. Ytterligare detaljer om vilka nya saker detta spel har att erbjuda kommer att avslöjas senare. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury kommer till Nintendo Switch den 12 februari 2021. En Cat Mario och Cat Peach amiibo kommer också att släppas i ett gemensamt paket samtidigt som spelet.

Super Mario Bros. 35: Välkommen att spela Super Mario Bros. … med 35 spelare! I detta onlinespel kommer 35 spelare att tävla om att vara den sista Mario som står kvar… eller springer. Besegrade fiender kommer att skickas till andra spelares banor, men det fungerar också tvärtom! Spelare kan aktivera speciella föremål för att försöka överträffa sina motståndare. Super Mario Bros. 35 lanseras den 1 oktober digitalt och exklusivt för Nintendo Switch Online-medlemmar. Spelet kommer att kunna spelas fram till 31 mars 2021.

Super Mario All-Stars: Det klassiska Super NES-spelet som innehåller uppgraderade versioner av Super Mario Bros., Super Mario Bros .: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 och Super Mario Bros. 3 med förbättrad 16-bitars grafik blir tillgängliga via Nintendo Switch Online … senare idag!

Super Mario-events: Från och med mars 2021 kommer det många evenemang för att fira 35-årsjubileet för Super Mario Bros.
• Från 08.00 den 9 september till 08.00 den 23 september kommer Mario Kart Tour att ha ett Super Mario Kart Tour-evenemang med speciella framträdanden av Mario (SNES) och Donkey Kong Jr. (SNES) från den ursprungliga Super Mario Kart.
• Senare i år kommer historiska Super Mario-föremål och varor med temat 35-årsjubileum att säljas i Nintendo Official UK Store.
• En Ninji Speedrun-bana med temat 35-årsjubileum kommer till Super Mario Maker 2 i november.
I november och december kommer Super Smash Bros.Ultimate att ha en onlineturnering i spelet med fighters, scener och föremål från Super Mario-serien.
• En Splatfest med Super Mario-tema kommer till Splatoon 2 i januari 2021. Nyckelringar kommer också att finnas som en My Nintendo-belöning närmare Splatfesten. Dessutom kommer fysiska Splatfest t-shirts snart att finnas tillgängliga i My Nintendo Store.
• I mars nästa år kommer möbler med Super Mario-tema att finnas i Animal Crossing: New Horizons.
Super Mario-produkter: Förutom evenemang finns nu många olika Super Mario-temaprodukter tillgängliga som:
• Monopol Super Mario Celebration från Hasbro finns nu tillgängligt hos återförsäljare över hela världen.
• Kinder Joy Super Mario-produkter finns nu tillgängliga.
• LEGO Nintendo Entertainment System-setet finns nu exklusivt i LEGO-butikerna och Nintendo Official UK Store, med flera LEGO Super Mario-set nu tillgängliga hos återförsäljare över hela världen, inklusive äventyr med Mario Starter Course.

© Nintendo

print

Våra samarbetspartners