THE SUICIDE SQUAD – Guardians of the Galaxyregissören klar med filmen om DC:s superskurkar: se nysläppta filmklipp här.

Klicka på bilden, för att se hela bilden

It´s a wrap. The Suicide Squad är färdigfilmad. Faktum är att inspelningen av denna reboot light version av superskurkar på äventyr avslutades redan i mars i grevens tid innan Covid 19-pandemin vände världen fullständigt upp och ner. Nedan kan den som vill för övrigt få ett smakprov på vad som kan förväntas, och i mitt tycke ser det riktigt bra ut. Adjektiv som edgy, spektakulärt våldsamt, fartfyllt och humoristiskt på ett välavvägt sjukt sätt är ord som dyker upp i medvetandet medan filmsnutten rullar.

Regissören fick sparken

The Suicide Squad följer upp 2016 års Suicide Squad, och regisseras av James Gunn, mannen bakom Guardians of the Galaxyfilmerna. Regissören fick jobbet hos DC efter det att han fått sparken av Marvels ägare Disney 2018. Orsaken? En i USA (ö)känd altrightjournalist med faiblesse för befängda konspirationsteorier vid namn Mike Cernovich grävde fram en del föga passande skämt om pedofili och övergrepp från Gunns twitterflöde nästan ett decennium tidigare. Att den forne unge arge provokatören bad om ursäkt och gjorde en vältalig avbön hjälpte inte. Det blev foten från farbror Walts filmbolag. Om än tillfälligt. Skulle det visa sig.

Original drog in 745 miljoner dollar

Det var i det läget Warner och DC kom in som räddande änglar, och erbjöd regiuppdraget till The Suicide Squad Att det skulle bli en uppföljare rådde det nämligen ingen tvekan om. David Ayers originalfilm drog trots kassa recensioner in hela 745 miljoner dollar på världsplanet.

Däremot var det av allt att döma givet att den machoorienterade Ayer inte skulle få förtroende att fortsätta på samma linje. Här behövde man någon som kunde addera fräschör och lite cool humor för att lätta upp allvaret, och Gunn var svaret på DC:s böner.

Idris Elba och John Cena bland nykomlingarna

Men är då The Suicide Squad en uppföljare, reboot eller något helt annat? Well, något helt annat är det hela knappast. Istället är det väl mest frågan om en utbyggd nytolkning där delvis samma skådespelare förkroppsligar karaktärerna. Står ut gör naturligtvis Margot Robbie som Harley Quinn, men bland övriga gamla bekantingar märks även vår egen Joel Kinnaman som Rick Flag, Jai Courtney som Captain Boomerang och Viola Davis som Amanda Waller.

I den stjärnspäckade rollistan upphittas även andra välkända namn, typ Idris Elba, Nathan Fillion, för evigt förknippad med sci fi-serien Firefly , John Cena och Saturday Night Lives Pete Davidson, för tillfället bioaktuell i delvis självbiografiska The King of Staten Island.

Gunn på igen som regissör till Guardians…3

Men för att nu knyta ihop säcken bör naturligtvis påminnas om att Gunn fick tillbaka jobbet hos Disney igen så tidigt som i mars förra året. Han är på som regissör för Guardians of the Galaxy 3, således. En överraskning för många, men enligt branschorganet The Hollywood Reporter låg Disney bara lågt i väntan på att kontroversen skulle klinga av.Därför försökte de inte ens skaffa en ersättare i regissörsstolen trots att otaliga kandidater fanns.

Premiär i augusti 2021

Så slutet gott allting gott med andra ord. Fast innan det nya Marveläventyret ser dagens ljus är det alltså The Suicide Squad som avtäcks för världen, och datumet för premiären är alltjämt den 6 augusti 2021.

Något att se fram emot, får man väl säga. Vårens barnförbjudna och tillika Harley Quinndominerade Birds of Prey gav mersmak, och den känslan förstärks onekligen av filmklippet som kan ses här nedan.

Skriven 2020-08-31

print

Våra samarbetspartners