TRAVIS – De skotska legenderna Travis släpper nytt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Travis singeln “The Only Thing” ft. Susanna Hoffs från Bangles – det är det fjärde smakprovet från bandets mycket efterlängtade album som kommer den 9 oktober.

Det var ett slumpartat möte via Twitter som gjorde att bandets sångare, Fran Healy, och Susanna Hoffs fick kontakt. Hon gillade hans röst och han växte upp med och älskade hennes. Fran bor numera i Los Angeles och körde ut till Susannas hus, spelade upp en demo på den låt han hade i åtanke. Resultatet har blivit en fantastisk duett där två gifta huvudkaraktärer talar till varandra från olika perspektiv.

Idag kommer också en video till “The Only Thing”, regisserad av Fran Healy.

“This is definitely my Covideo. One of the main prerequisites was to somehow get us all on the same stage and try to capture the spontaneity of a duet while the performers are in different locations.” berättar bandets frontman Fran Healy och fortsätter “Leading up to the shoot, I would send Susanna a video of a great duet. Summer Wine, I Got You Babe, Islands In The Stream. I hired a small film crew and persuaded Glasgow’s Theatre Royal to open its doors to us. I directed the shoot remotely, via three phones”

Förutom Susanna Hoffs så medverkar flera spännande gäster på skivan, bl.a Jason Lytle från Grandaddy och Greg Leisz på lap steel (Beck, Emmylou Harris, Bruce Springsteen).
Singeln och albumet är producerat av Fran Healy och Robin Baynton (Coldplay, Florence & The Machine) och inspelat i RAK Studios 2019/2020.

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners