WAHLSTRÖM & WIDSTRANDs oktober- och novembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Käre Edward – Ann Napolitano
En sommarmorgon lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Det är 191 passagerare ombord, bland dem en ung kvinna som tar ett graviditetstest på flygplanets toalett, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en skadad soldat som återvänder från Afghanistan och två föräldrar som flyttar över landet med sina tonåriga söner. När planet plötsligt kraschar på ett fält i Colorado är den yngste av dessa pojkar, 12-åriga Edward Adler, den enda som överlever.
Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj. I det nya hemmet hos mostern och hennes man är den enda trösten hans vänskap med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör Edward och Shay en häpnadsväckande upptäckt: gömda i familjens garage finns säckar med brev från släktingar till de andra passagerarna, adresserade till Edward.
Eftersom Edward växer upp mot bakgrund av plötslig tragedi måste han konfrontera några av livets mest djupgående frågor: hur gör vi det mesta av tiden vi får? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?
Författaren har arbetat med romanen i åtta år och den är inspirerad av en verklig händelse.

Inget är alltid för sent – Magnus William-Olsson
Dikterna i Magnus William-Olssons nya samling Inget är alltid för sent handlar om vår tid, om politik, sanning och frihet i de sociala mediernas, övervakningens och raseriets era. Men också om begär, åtrå och åldrande, om att leva med de redan döda och de ännu ofödda. Sapfos grekiska och Alejandra Pizarniks spanska och Beyoncés engelska är bara några av de språk som klingar strax under dikternas yta.

Edith & Julian – Naoise Dolan
I Hong Kong delar drygt tjugoåriga, irländska Ava en kackerlacksinvaderad Airbnb-lägenhet med ett par jämnåriga och undervisar i engelska som andraspråk för låg- och mellanstadiebarn. Hon umgås med Julian, som har ett stressigt och uppslukande jobb i bankvärlden. Ibland föreslår han att hon kan sova över i gästrummet i hans fräscha, bekväma och anonymt inredda lägenhet. När de beställer hem mat eller går ut och äter är det alltid Julian som betalar, men när hon frågar om han älskar henne, kan han inte säga mer än “Jag gillar dig mycket”. Så träffar Ava juristen Edith och ett triangeldrama tar sin början.
Edith & Julian är en mångbottnad, fascinerande och rolig roman om kärlek, klass, sex och relationer.
Irländska Naoise Dolan bor i Dublin. Hon har studerat vid Trinity College och Oxford. Edith & Julian är hennes debutroman som hyllats av såväl kritiker som författarkollegor.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners