ELISABET NEMERT bland septembers skönlitterära nyheter från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Floden hem av Hannah Richell
Ny trollbindande roman av succéförfattaren Hannah Richell, om hemligheter som kommer fram när en stor familj återses för ett bröllop. De tre systrarna hade en sagolik barndom, som slutade i en tragedi. Margot hade lovat sig själv att aldrig återvända till Somerset, aldrig se tillbaka på det som hände. Men när systern Lucy plötsligt ska gifta sig och hennes enda önskan är att återförena sin splittrade familj åker hon dit. Under en vecka ses systrarna i det vackra gamla huset vid floden, som var deras barndomshem. Lucy, Margot och storasyster Eve – alla med hemligheter som nu oundvikligen tvingas upp till ytan. Ingen anar hur veckan kommer att påverka deras liv. Bara en av dem vet att detta är sista chansen att ställa allt tillrätta.
Hannah Richells debutromanen “Systrarna Tides sista sommar” skrev hon medan hon väntade sitt första barn och den blev en succé som översattes till femton språk. Därefter har hon skrivit flera romaner varav den senaste är “Floden hem”. Alla är starka, gripande berättelser med mycket dramatik, kärlek och sorg. Sedan Hannahs man omkom i en tragisk surfingolycka bor hon och deras två barn mest i England.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-09-02

Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse av Julia Quinn
Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Möt Londons mest ökände ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar?
Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit 35 romaner, varav åtta ingår i serien om familjen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York Times bestsellerlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgerton-serien blir snart tv-serie på Netflix med Shonda Rhimes (Grey’s anatomy, Scandal) som producent och Julie Andrews i en av huvudrollerna.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-09-02

Älvornas kulle av Elisabet Nemert
Systerskap över tid och rum, stark lojalitet och oförutsägbar kärlek. I ”Älvornas kulle” får vi möta Celine, vars tillvaro slås i spillror när maken deklarerar att han vill skiljas. Celine förlorar då sitt arbete som lärare på den skola där han är rektor, och hon och barnen måste ge sig av. De får hjälp att flytta in i ett gammalt hus i Sunnanäng invid Siljans strand. Ett hus där många dramatiska kvinnoöden har utspelat sig. Uppe på husets vind finner Celine en tummad dagbok. I den berättar änkan Emilia sin historia från förr. I närheten ligger Käringberet där man på 1600-talet brände häxor. I huset på Älvornas kulle finns många dolda hemligheter. Och Celines lilla dotter, den sjuåriga Sofia, har förmågan att se det som är fördolt för andra.
Elisabet Nemert levandegör historien med sina framgångsrika böcker. Under jubileumsåret 2020 utkommer den tionde romanen, Älvornas kulle, som utspelar sig i Dalarna och skildrar två systrars livsresa – deras starka band till varandra och till dramatiska kvinnoöden från förr. Efter den stora succén Blå längtan (2018) återutges nu också Den vita liljan (från 2003) och Röd måne (från 2013).
Alla hennes romaner älskas av en stor och trogen publik. Övriga titlar är: Bortom stjärnan (2002), Rovfåglarnas tid (2005), Vindarnas ö (2007), Ödets hav (2009), Ljusets dotter (2011), Vargarnas tid (2016).
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-09-16

Goda rån är dyra av Catharina Ingelman-Sundberg
Pensionärsligan med Märtha i spetsen har gjort succé över hela världen. Nu är gänget tillbaka för att på nytt ställa saker och ting tillrätta – och begå ett och annat välgörenhetsbrott. Efter en dråplig stöldkupp i Stockholm fattar polisen misstankar, och pensionärerna flyr ut på landet. Under resan gör de nedslående upptäckter. Matöppet har stängt – för gott. Bensinmacken är nedlagd. Och internetuppkopplingen funkar inte … Nu är goda råd dyra. Snabbt organiseras Operation Rädda Landsbygden – med civil olydnad på dagordningen. Dessutom arrangeras spökvandringar, kobingo och andra svindlande aktiviteter som ska locka folk och jobb till landsbygden. En högaktuell livsbejakande underhållningsroman att ta på största allvar!
Catharina Ingelman-Sundberg har nått fantastiska framgångar med sina böcker och har gjort succé både i Sverige och internationellt. Hennes stora genombrott kom 2012 med den humoristiska feelgood-romanen Kaffe med rån – om pensionärerna som har tröttnat på ålderdomshemmet och ger sig in på brottets bana. Med sina galna upptåg och livsbejakande attityd tar Pensionärsligan nu världen med storm. Boken har hittills sålts till 29 språk och ges ut i 40 länder. Den har varit på många topplistor och legat på första plats i England, Italien och Kanada.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-09-23

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners