BLACK STONE CHERRY aviserar sitt sjunde studioalbum The Human Condition

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Black Stone Cherry aviserar sitt sjunde studioalbum The Human Condition som ges ut den 30 oktober på Mascot Records.

Plattan kommer att ges uts på röd genomskinlig vinyl, som CD-box i begränsad upplaga samt digitalt.

The Human Condition färdigställdes bara några dagar innan innan samhället stängdes ned p g a COVID-19 men det blev snart uppenbart att plattan Kentucky-bandet planerade att ge ut var i allra högsta grad aktuellt.

“Inspelningen präglades av en hel del oro och rädsla. Det var oroliga tider,” minns trummisen John Fred Young. “Varje låt berättar en historia som de erfarenheter vi alla får, lycka, kamp och hur man anpassar sig.” Plattan öppnar med texten: “People, people, your attention please, I need to tell you about a new disease” (från Ringin’ In My Head). Låten skrevs för fyra år sedan men skildrar hysterin runt coronautbrottet på ett kraftfullt vis. På Push Down & Turn använder bandet mästerfyllt luckor i musiken för att uppnå dess träsk-metal-dynamik. Låten behandlar mental ohälsa och råder lyssnaren att omedelbart söka vård om hen får problem. “Jag är mano-depressiv och har svår ångest. Jag vill visa att det är helt ok att gå till en läkare och tala om sina problem. Det ska inte kännas skamfyllt eller stigmatiserande,” säger sångaren och gitarristen Chris Robertson.

The Human Condition producerades av bandet och spelades in i basisten Jon Lawhons Monocle Studios. De hade fyra låtar klara då de började, skrev sedan några fler och spelade också in några gamla favoriter som aldrig blivit inspelade. För första gången beslöt sig bandet för att multitracka istället för att lägga grunderna live. Varje medlem fick utstå svåra prövningar innan alla kunde bestämma att en tagning var “episk”. Resultatet blev något alldeles extra. Svänget käns organiskt, riffen är monumentala, framförandet känns närvarande och hookarna skimrande vackra. Rent ljudmässigt är The Human Condition ett av Black Stone Cherrys fetaste och mest melodiösa. Gitarristen och sångaren Ben Wells förklarar: “På den här plattan har vi vridt upp volymen ordentligt, trummorna dånar och den har några riktigt tunga riff. Efter nitton år och sju plattor ville vi visa att vi fortfarande kan rocka ordentligt. Plattan känns som en pånyttfödelse.”

“Då jag lyssnade igenom plattan väcktes en massa känslor till liv,” sager Jon Lawhon. “Vi var bara tonåringar då vi började och vi har alla fått våra törnar i livet. Speciellt nu. Dina känslor och perspektiv förändras men en sak som inte förändrats är våran sammanhållning som vänner.” Chris håller med: “Detta är ett brödraskap. Det känns fantastiskt att det fortfarande är vi fyra originalmedlemmar och att vi fortfarande är så peppade. Så skål för ytterligare sju plattor och ytterligare nitton år!”

© Mascot Label Group Scandinavia


print

Våra samarbetspartners