JESUS CHRIST SUPERSTAR får ny regissör i Dalhalla

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På grund av restriktionerna för kulturevenemang flyttades de tre utsålda konsertföreställningarna av rockoperan Jesus Christ Superstar till nästa sommar. Det innebär att regissören Georg Malvius och koreografen Adrienne Åbjörn på grund av andra åtaganden inte kommer att kunna medverka. Regi och koreografi tas nu över av internationellt erkände Mattias Carlsson.

Mattias är utbildad på Balettakademiens musikalteaterlinje i Göteborg och har genom åren medverkat i en rad olika produktioner samt även arbetat med musikal, film, koreografi och krogshow. Bland de produktioner där Mattias stått för regi och/eller koreografi hittar vi My Fair Lady, Trollkarlen från Oz, Guys & Dolls, Spelman på taket, Mary Poppins, Familjen Addams, Chicago, Sound of Music och La Cage aux Folles. Han har de senaste åren även haft en ledande roll i såväl den svenska som norska Melodifestivalen, samt ett flertal upplagor av Eurovision Song Contest.

– Jag och alla medverkande är otroligt glada över att få välkomna Mattias in i gänget och ser fram emot att tillsammans leverera en oförglömlig version av Jesus Christ Superstar på Dalhalla sommaren 2021! säger producenten Viktoria Tocca. Vi tackar Georg för hans utmärkta arbete.

De medverkande är oförändrat Linus Wahlgren, Laila Adèle, Peter Stormare, Patrik Martinsson, Fred Johansson med flera.

Kort om Jesus Christ Superstar

Det är originalversionen av den på sin tid så kontroversiella rockoperan med Rice texter som kommer att spelas på Dalhalla nästa sommar. Andrew Lloyd Webber och Tim Rice var bara 21 och 25 år gamla när de skrev ”Jesus Christ Superstar”. Musikalen gavs först ut som ett konceptalbum 1970 innan den fick premiär på Broadway 1971. Sedan dess har den spelats över hela världen, bland annat i Londons West End, ytterligare tre gånger på Broadway och turnerat i USA, Storbritannien och Australien. Den svenska urpremiären skedde på Scandinavium i Göteborg 1972 där nio föreställningar spelades och satte ett nytt publikrekord för arenan.

I rollerna

Linus Wahlgren i huvudrollen som Jesus har setts i bland annat ”Grease”, ”Rent”, ”30 grader i februari”, ”Solsidan”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”The Book of Mormon”. Han spelar mot Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus, en roll han även spelade i filmen ”Jesus Christ Superstar” från 2000. Fred har tidigare även medverkat i bland annat ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret”.

Laila Adèle som spelar Maria Magdalena besitter en av Sveriges absolut starkaste soulröster och har kallats för både ”soulgudinna” och ”lill-Aretha”. Hon har bland annat tävlat i Melodifestivalen, varit sidekick till Tomas Ledin i hyllade krogshowen ”Skarpt läge”, samt satt upp den egna showen ”The Amazing Soul & Gospel Brunch” på Ystad Saltsjöbad. Utöver sin karriär som soloartist har Laila dessutom medverkat i ett flertal musikaler genom åren, däribland ”Little Shop of Horrors”, ”Hairspray”, ”Jekyll & Hyde”, ”Legally Blonde the Musical”, ”Miss Saigon”, ”Cabaret” och ”Rock of Ages” samt turnerat med musikalkonserten ”Från Broadway till Duvemåla”.

Peter Stormare som Herodes gör sin första roll på en svensk teaterscen sedan han spelade Jean i nypremiären av Ingmar Bergmans uppsättning av Fröken Julie på Dramaten i början av 90-talet. Peter säger själv att rollen som Herodes är en drömroll han inte kunde tacka nej till.

Tord Hansson som spelar Petrus är en väl omtalad musikalartist från Skåne. Efter examen vid Balettakademin i Göteborg 2012 har han sjungit i uppsättningar som Jesus Christ Superstar i Åbo, Blodsbröder i Falkenberg, varit på Sverigeturné med Disney Live och har deltagit i föreställningar som Les Misérables och En gentlemans handbok i kärlek på Wermland Opera.

Robban Högström som spelar Simon, bor sedan 2016 i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. I år fick han Viktoria Toccas Musikalstipendium med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen Kaiafas är en framgångsrik musikalartist och skådespelare som bland annat tagit emot Lasse Lönndahls stipendie för sångare och frimurarnas musikstipendium. Han har medverkat i en rad välkända uppsättningar från Sunset Boulevard i London i rollen som Adam till Les Misérables i Tyskland som Grantaire.

Malena Tuvung, Jessica Berge och Sofia Jung är föreställningens souls girls. Malena har vi sett i huvudroller i musikaler som Jekyll & Hyde på Malmö Operan och Cats på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Efter att ha studerat på Balettakademien i Göteborg var Malena bland annat solist på Wallmans salonger i Köpenhamn.Jessica Berge har lång erfarenhet av stämsång och bakgrundskör och har medverkat i gospelkören ”By Grace” där hon sjungit med bland andra Molly Sandén.

Sofia Jung är sångerska och musikalartist utbildad på Perfoming Art School i Göteborg. Efter examen har hon bland annat medverkat i musikalen ”Hair” på Göteborgsoperan och shower på Wallmans och Göta Lejon. Hon är nu aktuell i Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm, och är även en av sångerskorna i soulbandet Sister Soul.

Filip Morel och Simon Rubin spelar präster. Filip har en bakgrund som både sångare och regissör. 2017 spelade han huvudrollen som Jesus i ”Jesus Christ Superstar” under elva föreställningar i Eksjö Kyrka. I våras regisserade han musikalen ”Legally Blonde” på Teatertolvan Olsbergs Arena.
Simon var redan som tolvåring med i musikalen ”Oliver!” och fick mersmak för musikalvärlden. Efter Balettakademiens musikalutbildning kom han in på drömutbildningen – Artisten vid Göteborgs Universitet där han nu studerar. Simon är redan är mycket lovande musikalartist vi hoppas se mer av i framtiden.

Föreställningens körledare Hanna Rydman är professionell sångare och musiker med enorma framgångar som körsångerska. Hon driver det välkända körkonceptet Joyvoice med fler än 160 körledare och 22 000 sångare.

Orkestern leds av Carina E Nilsson, en av Sveriges mest framgångsrika kapellmästare. Senaste fyra åren har hon bland annat varit musikaliskt ansvarig och kapellmästare för succékonserten Från Broadway till Duvemåla, Elvira Madigan” på Parkteatern och julturnén Änglaljus.

Jesus Christ Superstar i Dalhalla
Fredag 2 juli, lördag 3 juli & söndag 4 juli, kl 21:00
Biljettpris: 840-1 040 kr plus serviceavgift

© Taste PR

print

Våra samarbetspartners