THE STRAY CATS firar 40-årsjubiléum med livealbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Rocked this Town: From LA to London är namnet på den kommande liveplattan med The Stray Cats. Den ges ut den 11 September på Surfdog Records som distribueras av Mascot Label Group. Den kommer att ges ut i formaten CD-box, dubbel-LP i ljusblå vinyl samt digitalt. Plattans tjugotre låtar spelades in under bandets kritikerrosade turné som firade bandets 40 års-jubileum och är matad med deras ojämförliga virtuositet och glödheta rock n roll, alldeles rått och inspelat live så som det lät på svettiga scener jorden runt.

Liveplattan producerades av det multiplatinum belönade bandets gitarrist och sångare Brian Setzer, ståbasisten Lee Rocker och trummisen Slim Jim Phantom som samtliga är originalmedlemmar i denna ikoniska amerikanska rock n roll-trio. Den mixades av Vance Powell som bl a jobbat med Jack White och Arctic Monkeys. Plattan innehåller låtar från bandets hela karriär och alla deras största hits samt ett urval låtar från förra årets studioplatta 40 som var deras första på tjugosex år.

40 slog upp dörren för ett helt nytt kapitel i The Stray Cats historia. Det gick in som #5 på Billboards Album-lista, vilket var deras högsta sedan 1983 års Built For Speed. I Tyskland nådde den plats #6 och i Frankrike #7. Den engelska tidskriften Mojo beskrev 40 som “Top class”, American Songwriter deklarerade: “The Stray Cats är en väloljad maskin lika laddad 2019 som fyrtio år tidigare”, medans All Music noterade: “De är bekväma i sitt eget skinn och fortfarande fulltankade med det stora rockabillybeatet, The Stray Cats låter kraftfullt och skarpt…”

The Stray Cats gjorde en mängd spelningar i Europa i juni och juli förra året och turnerade därefter i Amerika under augusti och Newsday (New York) noterade: “Alla tre är nu virtuoser på sina instrument där Rocker och Phantom väver samman intrikata rytmer medan Setzer levererar vilda gitarrsolon. Setzers rockabillyröst har mognat och blivit ännu bättre med åren som han bevisade på genombrottslåten Stray Cat Strut och en fantastisk version av I Won’t Stand In Your Way. Gruppens enkla sammansättning gör versioner av till exempel Rock This Town än mer imponerande där den blir en episk hymn med solon av Setzer och Rocker.

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners