MALMÖ REDHAWKS: Beskedet från SHL om den kommande hockeysäsongen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det har säkert inte gått er obemärkt förbi. Under SHLs bolagsstämma i tisdags togs det ett beslut från de 14 SHL-klubbarna om att fastställa säsongsstarten till 19 september. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att berätta lite om beslutet och läget.

Det vi och SHL har resonerat oss fram till, tillsammans med ligans största partner Cmore, är att vi alla behöver komma igång. Som landet ligger nu vet vi inte om vi kommer att kunna starta säsongen med eller utan publik. Det hade blivit en för tuff höst att vara utan både TV- och biljettsintäkter, och det gäller inte bara Malmö Redhawks utan alla.

Jag är fortfarande hoppfull om att allt ska vara som vanligt i september. Men ingen sitter på något svar. Ingen kan lova något. Då vågar vi heller inte chansa med att skjuta upp seriestarten.

Men glöm inte att vara positiva. Finland kom nyligen med besked att släppa på alla evenemangsrestriktioner från 1 oktober, även om det bara är preliminärt. Och jag blir inte förvånad om fler länder hänger på under sommaren. Det hoppas både jag, Malmö Redhawks och våra ligakonkurrenter i SHL är något vi också kan glädja er med snart.

Passa på att njuta av sommaren. Ta hand om och var rädda om varandra, så ses vi i höst!

Patrik Sylvegård, VD Malmö Redhawks

Vad händer om vi får matcher utan publik?

Som tidigare kommunicerat gäller konsumentköplagen på alla våra säsongskort. Alla som köpt säsongskort kommer att bli kompenserade om vi får matcher i höst som spelas utan publik. Det exakt upplägget för hur kompensationer kommer att fungera är dock inte fastställt.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners