TIVOLI – firar Sankthans

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det fortaber sig i de historiske tåger, hvornår Tivoli for første gang fejrede årets længste dag. For mange er midsommerfesten en lejlighed til at mødes over det gode måltid, en rutsjebanetur, opleve ballet eller hilse på Rasmus Klump ved Tivoli Søen. Sankthansbålet er afblæst den 23. juni, men forlystelseshavens midsommerdufte og muligheden for at pakke madkurven og slå sig ned i Haven er mere aktuelt end nogensinde.

Gæsterne bliver budt velkommen af duftende græs foran Pantomimeteatret, som aldrig har været grønnere. På vej ned igennem Haven passerer gæsterne tilplantede krukker med prydløg og Digitalis og omkring Det store Springvand er roserne begyndt på årets blomstring. I området omkring Pergolaen og hønsegården kan man dufte natviolerne. I restaurant Gemyses ”grønne univers” mødes gæsterne af dufte af rosmarin, karryurt og sporebaldrian. På vej rundt om Tivolisøen, kan man nyde Jubilæumshaven med de kridhvide Himalaya birketræer, og den begyndende blomstring i de historiske roser ”Ghislaine de Féligonde” hvori der også slynger sig blomstrende klematis. Kort sagt dansk midsommer.

Masser af kultur og kørende forlystelser
Alle forlystelserne med undtagelse af Tik Tak og legelandet Skærsilden er åbne i Tivoli. Derudover byder dagen på optræden med Rasmus Klump og på Pantomimeteatret kan gæsterne se frem til forestillingerne Harlekin mekanisk Statue og Pjerrots Fataliteter. Sankthansbålet på Tivoli Søen er aflyst pga Covid-19, så gæsterne må i stedet nyde Tivoli Illuminationerne på Tivoli Søen. Årets farverige Illuminationerne på Tivoli-Søen er en hyldest til den danske sommer. Showet består af laserlys, ild, røg og vand koreograferet til musik lavet specielt til lejligheden af Jeppe Kaas.

Sankthans middagen i Tivoli
Mange har en lang ubrudt Sankthans tradition med at spise på restauranterne i forlystelseshaven. Det er oplagt at gå en tur og kigge de mange spisesteder ud og finde præcis det man har lyst til at spise. Det kunne f.eks. være på den grønne Restaurant Gemyse, italienske Mazzolis eller Fru Nimb, der på dagen tilbyder tre-retters menuer til 300 kr. pr kuvert. Og så er der jo Tivoli Food Hall, hvor der bl.a. er mulighed for at nyde franske brasserieretter, italienske panini og sommervine på den store udendørs terrasse.

Program 2020
11.00 Tivoli åbner portene og forlystelserne kører
13.00 Fiskefodring, Tivolis Akvarie
14.00 + 15.00 + 16.00 + 17.00 Forestilling med Rasmus Klump og Flora i Rasmus Klumps Hus
16.00 Fiskefodring, Tivolis Akvarie
19.00 Pjerrots Fataliteter, Pantomimeteateret
20.30 Harlekin mekanisk Statue, Pantomimeteateret
22.30 Tivoli Illuminationer, Tivoli Søen

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners