THE KILLERS, Battle Born Studios, Las Vegas, NV, USA den 17 juni 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Streamad konsert:

Här hemma har ju KB arrangerat ett par konserter via livestream. På andra sidan Atlanten har internetradiojätten iHeart Radio arrangerat ett antal vardagsrumsspelningar under namnet iHeartRadio Living Room Concert Series.

Natten till torsdagen innan midsommar var det så dags för The Killers att stå framför kamerorna. De valde att filma inne i deras studio Battle Born Studios i hemstaden Las Vegas.

Kortkort konsert om situationen i BLM-tider

Det blott fyra låtar långa setet handlade mer om det politiska läget med rörelsen Black Lives Matters och stödet till NCAAP (The National Association for the Advancement of Colored People) än läget med Covid 19. Sångaren och låtskrivaren Brandon Flowers hade även uppdaterat texten till förra årets singel Land of the Free så att budskapet om dagens situation blir ännu tydligare.

De övriga tre låtarna var Human, covern på Jimmy Buffetts A Pirate Looks at Fourty samt förra singeln Caution men den nya singeln My Own Soul’s Warning som släpptes samma dag som konserten sändes var inte med – märkligt. Tittarna bjöds även på en kort informationsvideo om NCAAPs arbete.

Konserten är stämningsfullt filmad i svart och vitt och om det är en del av budskapet eller inte är upp till var och en att spekulera om.

Skriven 2020-06-18

print

Våra samarbetspartners