QUANTUM LEAP släpper singeln The Other Side

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Quantum Leap är tillbaka! Precis som på bandets i såväl Tyskland som England hyllade debutalbum No Reason så handlar det om en blandning av garagerock och postpunk, inspelad i klassiska Sunlight med Tomas Skogsberg (Backyard Babies, Hellacopters, Entombed, The Nomads m.fl.) som producent. Debuten med No Reason 2018 fick genomgående bra recensioner runtom i Europa och Quantum Leap jämfördes på sina håll med artister som både Killing Joke, Iggy Pop och David Bowie och andra storheter.

”Med No Reason presenterar Quantum Leap sina intentioner och sitt etos på ett sätt som gör att du får en bra aning om vad detta band kommer att göra framöver… Det finns en god portion originalitet som det tar en stund att smälta, man var så säker på att det här bandet har en hel del att uträtta i framtiden.”
Peter Mutant / The Independent Voice (England)

”Från och med nu står Quantum Leap på listan över band som du måste upptäcka, för det här gränsöverskridande albumet växer varje gång du lyssnar på det… Det är new wave. Det är Bowie och tidiga Ultravox, men också Blondie och en liten blinkning till 1970-talet och Steppenwolf. Betyg: 8,5 av 10”
Sonic Seducer (Tyskland)

Singeln The Other Side är en första aptitretare på Quantum Leap kommande album Alien Planet som släpps i höst. Låten kan tolkas som en kommentar till den plats mänskligheten befinner sig med pandemier, ekologisk kollaps och Donald Trump vart man än blickar. Tänk dig att du står på toppen av allt och nu kan det bara bli sämre. Pest eller kolera – det är vad du kan välja på och dessutom ser du zombieapokalypsen närma sig…

Quantum Leap bildades i Uppsala 2016 och består av Björn Norberg (gitarr och sång), Andreas Hennius (bas) och Mats Gustafsson (trummor). Samtliga medlemmar har tidigare spelat i andra band, men inget av dessa har gjort något större väsen av sig. Däremot har de lyckats vara verksamma i en rad olika genrer, både pop, indie-rock, punk, thrash metal, electronica och black metal.
Singeln The Other Side kommer senare i sommar att följas upp med en video.

P.g.a. rådande omständigheter är dessvärre det mesta i turnéväg inställt, bl.a bandets inbokade spelning tillsammans med Hardcore Superstar på Stone Hamlet Rock Fest i augusti 2020 – en festival som arrangörerna nu har tvingats flytta fram till nästa år istället.

© 2020 COMEDIA

print

Våra samarbetspartners