ASTRID S släpper förstasingel från kommande debutalbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den norska superstjärnan Astrid S släpper idag första singeln Dance Dance Dance från sitt kommande debutalbum som släpps i höst. Låten sär skriven av Astrid S tillsammans med Jack & Coke och Litens, och producerad av Jack & Coke (Rita Ora, Charli XCX, Tove Lo, Nick Jonas).

Nyligen mötte Astrid S upp den svenska artisten Victor Leksell i duetten Svag på den svensk-norska gränsen. Bakgrunden till duetten var att Astrid S ville bjuda in Victor Leksell till Norge på en avtackningsfest för den norska radioprofilen Christine Dancke, då hon efter 10 år slutar på Norska P3. Då gränserna stängdes kom Astrid S på idén att de skulle mötas vid gränsen och framföra Victor Leksells Spotifyetta tillsammans. Så på svenska sidan sitter Victor med sin gitarrist och på den norska sidan sitter Astrid S med sin cellist och framför ”Svag” i en svensk/norsk version.

Astrid S har gått från att vara en nationell skatt i hemlandet Norge till en global popstjärna. Nyligen sjöng hon på NOTD’s singel I Don’t Know Why som streamats över 7 miljoner gånger på bara ett par veckor. De senaste två åren har hon släppt två hyllade EP’s – Trust Issues och Stripped Down – turnerat i USA och Europa och passerat 1,5 miljard streams. 2016 släppte Astrid S singeln Hurts So Good som blev en stor hit och har idag streamats över 570 miljoner gånger varav 19 miljoner bara i Sverige.

2018 blev Astrid S utsedd till årets artist på Spellemannprisen (Norska Grammis), hon har samarbetat med artister som JP Cooper, Avicii, Katy Perry, Shawn Mendes, turnerat med Years & Years och Zara Larsson och medverkat i succéserien SKAM.

Dance Dance Dance släpptes den 5 juni.

© Universal Music

print

Våra samarbetspartners