THE WRONG MISSY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Sandlers komiska kompisar och rapande av sexskämt , USA 2020
Regi: Tyler Spindel
I rollerna: David Spade, Lauren Lapkus, Nick Swardson, Geoff Pierson, Jackie Sandler
(Netlix)

BETYG: TVÅ

Adam Sandler och hans kompisar har ju som bekant förpassats till Netflix sedan några år tillbaka. Fast “förpassats” är kanske fel ord. Produktionsbolaget Happy Madisons filmer gick allt sämre på bio, men om jag förstått det rätt är Netflixfilmerna exceptionellt populära. Jag har bara sett ett par av dem, och de har inte varit något att hänga i julgranen, eller någon annanstans.

Så socialt inkompetent man kan vara

Detta gäller även den senaste i raden; The Wrong Missy i regi av Tyler Spindel. David Spade spelar Tim Morris, vars älskade fästmö slagit upp förlovningen och lämnat honom för en annan man. I jakt på en ny kärlek går Tim på en blind date. Kvinnan han träffar; Missy (Lauren Lapkus), visar sig vara komplett galen, hon är så socialt inkompetent man kan vara – högljudd, vulgär, och allmänt störig. Tim flyr från träffen.

Kalabalik uppstår på Hawaii

Tre månader senare råkar Tim träffa sina drömmars kvinna på en flygplats, och efter lite hångel i en skrubb innan måste hon flyga iväg, får han hennes mobilnummer. Melissa heter hon, och när Tim en tid senare ska åka iväg till Hawaii för en konferens med företaget, SMS:ar han Melissa och bjuder med henne. Konferensen ska hållas på ett lyxhotell med allt som där hör till.

Problemet är att Tim råkade SMS:a fel Melissa. Den bindgalna tjejen heter också Melissa, Missy kallad. Således tvingas Tim spendera en helg på Hawaii med fel Missy och kalabalik uppstår.

Jobbigt med oavbrutet rapande av sexskämt

Det är inte mycket som är roligt i . Det är möjligt att jag är för gammal, men ett oavbrutet rapande av sexskämt och sexanspelningar tycker jag bara är jobbigt och irriterande, lite genant – på fel sätt. Och vad är det med dessa märkliga amerikaner – i den här filmen (och oräkneliga liknande filmer) säger de “fuck” för jämnan, men könsorganen är “penis” och “vagina”.

Skriven 2020-05-15

print

Våra samarbetspartners