MOIST: Producenten släpper singel 22 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dreampop producenten Moist (David Elfström Lilja) släpper singeln ”Hearts Burn Slow” med låtskrivar- och producentpartnern Maria Marcus. Det här blir Moist första singel efter hans andra album ”Lavine” från 2018. Det är även hans första låt efter ett cancerbesked som förändrat livssituationen för David.

Söderhamnsbon David Elfström Lilja, mer känd som Moist är en etablerad och multinominerad producent och remixare som de senaste 20 åren arbetat med svenska och utländska artister, så som Pet Shop Boys, Agnes, Imogen Heap, Moby och Smith & Thell.

I slutet av förra året fick Moist ett tufft cancerbesked och på grund av den rådande covid-19 situationen sattes han i karantän. Där skapades återigen en kreativ gnista mellan Moist och låtskrivar och producentpartnern Maria Marcus. Maria har haft stora framgångar inom k-popen och sålt över 7 miljoner skivor samt toppat listor i Asien.

”Jag och Maria tyckte att istället för att sitta och vänta på att världen ska bli sig lik igen så skapar vi ny musik för att tänka på något annat. Efter förra albumet, som skrevs under tuffa tider och ett mörker i mitt liv, och efter det hade jag ett långt kreativt stopp. Jag kunde aldrig tro att det skulle bli värre tider med både Hodgkins lymfom tillsammans med hela covid-19 situationen som satt mig i den yttersta riskgruppen. Det tuffaste just nu är att detta stoppar mig från att träffa mina barn, vilket är jobbigare än både cancern och cellgifterna tillsammans.” säger Moist

Nu kommer singeln ”Hearts Burn Slow”, en vemodig låt med ett unikt och organiskt sound som handlar om att någon gång få vara unik i en annan människas blick. Fler singlar från Moist förväntas släppas under 2020.

Singeln och lyricvideon till ”Hearts Burn Slow” släpps den 22 maj genom skivbolaget I/O Music

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners