LARZ-KRISTERZ släpper Lättare sagt än gjort

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Larz-Kristerz släpper nya albumet ”Lättare sagt än gjort” den 15 maj. Skivan ” har producerats av Chris Antblad som jobbat med flera av Larz-Kristerz tidigare album och är en av upphovsmännen bakom dunderhitten ”Carina”. Albumet är inspelat i Strawberry Studio, mitt emellan Vänern och Vättern.

Plura Jonsson dyker upp i en duett med Peter Larsson i Svenne Rubins geniala låt ”Man tänker på henne igen”, som även släpps på en dubbelsingel tillsammans med ”Min sista dans” (releasedag 3/4), skriven av Peter Kvint, Eric Palmqwist och Peter Morén (Peter Bjorn & John). På den låten hörs också Kalle Moraeus på fiol. Här finns även Dan Anderssons klassiker ”Jag väntar vid min mila”, som släpps lagom till 100-årsjubileet av den store diktarens död. Dessutom en tidigare okänd och aldrig inspelad låt av Thore Skogman (”Sju blommor av mig”)! Bland övriga låtskrivare märks Dan Hylander, Sulo Karlsson och förstås bandet själva.

Bandet bildades våren 2001 som en kärleksfull hyllning till alla dansband under 70-talet och från att i början mestadels ha spelat på privata kalas och bystugefester blev det snart dansbanor, dansrestauranger och ishallar. Under åren har deras album sålt platina och de har kammat hem flera Guldklavar och en Grammis och de har varit nominerade till en Grammis fem gånger.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners