UNO SVENNINGSSON – nya singeln När natten lindar sig runt mig en försmak inför kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag den 15 maj släpps Uno Svenningssons nya singel ”När natten lindar sig runt mig” – en låt med en försommarkänsla, fylld av hopp och glädje. Den är direkt och samtidigt berörande eftertänksam, något av Unos alldeles speciella signum under årens lopp.

När natten lindar sig runt mig har Uno skrivit tillsammans med popgeneralen Andreas Mattsson. Det är en duo som faktiskt inte har jobbat tillsammans förrän nu.

– Jag har alltid velat skriva en låt tillsammans med Andreas Mattson som är en grym låtskrivare. Tillfället kom och ”När natten lindar sig runt mig” blev till. Låten är som en sommarbris från en bättre tid där värme, hav dofter och tankar lindade sig runt oss. En hälsning till oss alla om att det snart blir ljusare igen, säger Uno Svenningsson.

Unos framgångsrika musikkarriär rivstartade i början av 80-talet då han startade gruppen Fredá. Bandets stora genombrott kom i och med den storslagna singeln Vindarna och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin Årets rockgrupp.

1994 drog han igång sitt soloäventyr och släppte albumet Uno som bland annat innehöll låtarna som direkt blev stora hits Under ytan och Tro på varann – en duett med Eva Dahlgren.Sedan solodebuten har det blivit mängder av uppmärksammade turnéer och hela åtta album.

2018 medverkade Uno Svenningsson i Så Mycket Bättre på TV4 och det stora genomslaget gjorde att han mötte en ännu större och kärleksfull publik. Strax därpå släppte han sitt senaste album – Andras sånger och åkte återigen ut på en bejublad turné där egna låtar och tolkningar av andras fick följa med; bland annat den stora hiten Du kommer ångra det här.

Förra året firade Uno Svenningsson 25 år som soloartist och nu är han tillbaka i studion igen. När natten lindar sig om mig är en underbar försmak av vad som komma skall senare i detta år.

Medverkande på nya singeln är:
Uno Svenningsson – sång, gitarr och synt
Andreas Mattsson – piano
Oskar Nyman – gitarr, piano, programmering och kör
Balthazar Samuelsson – bas
Oskar Sandlund – trummor, percussion
Finn Björnulfson – percussion

Inspelningstekniker: Oskar Nyman & Joakim Styren
Mix: Niklas Berglöf (Smith & Thell, Ana Diaz, NewKid, Daniela Rathana mm)
Producent: Oskar Nyman
Studio: Soundtrade Studios, The Vault och Panorama Music

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners