MALMÖ REDHAWKS: Victor Backman klar för spel i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks har klart med en ny spelare inför den kommande säsongen. Den 26-årige centern Victor Backman ansluter till klubben efter att ha spenderat de två senaste säsongerna i Schweiz.

– I unga år var Victor en stor talang, som dock hade något svårt att slå igenom på seniornivå. Under de senaste säsongerna har han vuxit, men vi tror att det finns ännu mer att få ur honom. Han är en skicklig skridskoåkare, har ett fint spelsinne och ett riktigt bra skott. Han är redo att ta nästa kliv hos oss och har potential att bli en stor positivt överraskning i SHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under de två säsongerna i Schweiz har Victor Backman främst spelat i NLB med Küsnacht Lions, där han svarat för 76 poäng (29+47) på 54 matcher. Men han är även noterad för 18 matcher i NLA med 12 poäng (4+8) som facit.

– Jag är väldigt motiverad att komma hit och tacksam över att få chansen här, en chans jag ska se till att ta. Klubben går en spännande framtid till mötes, inte minst med förändringen som skett på tränarsidan. Jag tror att det finns goda chanser för mig att bli en bättre hockeyspelare här och att vi alla tillsammans kunna göra något riktigt bra, säger Victor Backman själv i en kommentar och berättar om sin tid i Schweiz;

– De säsongerna var riktigt bra. Trycket på en som importspelare är högt. Det gäller att man levererar och driver laget varje kväll. Det är också något som utvecklar mig både på och utanför isen och jag tycker att jag tagit kliv framåt och vuxit både som spelare, ledare och människa under de senaste åren.

Victor Backman ansluter till laget omgående och det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2022.

FAKTA / #64 Victor Backman
Forward, vänsterskytt
Född: 1991-06-16
Födelseort: Öckerö
Längd: 180 cm
Vikt: 86 kg
Moderklubb: SH84
Klubbar i karriären: Frölunda, Kungälv, Borås, Västerås, Oskarshamn, Herning, Mora, Stjernen, HPK, Karlskoga, Küsnacht Lions, ZSC Lions.
Meriter: JSM-guld 2011, Junior European Trophy-mästare 2011, Dansk Cupmästare 2015.
Aktuell: Ansluter från Küsnacht Lions och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

Spelarprofil Victor Backman

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners