CURTIS SITTENFELD – Hur hade Hillary Clintons liv blivit om hon inte gift sig med Bill?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den tanken utforskar författaren Curtis Sittenfeld i sin nya roman Rodham, där Hillary Rodhams politiska och privata liv skildras med utgångspunkt från att hon tackar nej till Bill Clintons frieri. En roman som är efterlängtad i USA.

– Efter att Donald Trump kom till makten har romaner haft svårt att ta plats i det offentliga samtalet. Den polariserade politiska diskussionen äter allt syre och istället vill många läsa faktaböcker för att förstå världen. Inför höstens stundande presidentval vågar de amerikanska förlagen knappt ge ut skönlitteratur av rädsla för att det ska försvinna ut i ett ingenting. Men en roman, Rodham av Sittenfeld, är tidigarelagd – två gånger – tack vare det enorma intresset, säger förläggare Maria Såthe.

Rodham utkommer 19 maj i USA, och redan 11 juni på Wahlström & Widstrand.

Curtis Sittenfeld, född 1975, debuterade 2005 med I en klass för sig. Hon har sedan dess skrivit flera romaner och novellsamlingar däribland Presidentens hustru och Jag säger det ni tänker. Hon bor i Minneapolis, USA.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners