MALMÖ REDHAWKS: Calle Wendt ny huvudtränare för damlaget

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Till den kommande säsongen tar 26-årige Calle Wendt över jobbet som huvudtränare för Redhawks damlag, när den tidigare tränarduon Jonathan Salman och Göran Wassbjer lämnar sina positioner.

– Det ska bli väldigt spännande att komma till klubben och en helt ny utmaning för mig att arbeta med tjejer. Det i kombination med den strävan som klubben har, att ta sig till SDHL gör att det här känns extra roligt, säger Wendt själv i en kommentar.

Han kommer närmast från Lund Giants, där han varit huvudtränare för klubbens U16-lag, men han har också erfarenhet som A-lagstränare. 2018-19 var han tillsammans med sin dåvarande assisterande tränare den yngsta tränarduon i landet.

– Rekryteringen av Calle går helt i linje med det vi vill göra. Åldern ska inte spela någon roll, men vi känner att det är inspirerande att ha unga tränare som vi kan hjälpa att bli bättre – samtidigt som de är med och driver klubben framåt med nya infallsvinklar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam, och fortsätter;

– I Calle får vi en skicklig istränare, en ledare som brinner för att jobba med och utveckla individen och som har ett brinnande intresse för att arbeta med video.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

FAKTA / Calle Wendt
Född: 1993-12-11
Födelseort: Lund
Klubbar i tränarkarriären: Pantern J18, Trångsund, Lund U16.
Meriter: Landets yngsta seniortränare 2018-19.
Aktuell: Klar som ny huvudtränare för Redhawks damlag.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners