JESSICA FALK: We Are 1 World ONE WORLD – ONE SONG – YOUR VOICE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som enda svensk medverkar artisten Jessica Falk i det världsomspännande musikprojektet We Are 1 World till förmån för internationella Röda Korset med anledning av Covid -19.

Hela idén med låten We Are One startade i Nashville och Kanada av den flerfaldigt prisbelönade sångaren och låtskrivaren i The Road Hammers, Jason McCoy tillsammans med Jim Payetta. McCoy kontaktade sina musiker och artistvänner världen över för att medverka i inspelningen och musikvideon som släpptes 17 april.

Några av de medverkande är svenska Jessica Falk som spelade in låten på isen i norrländska skogarna utanför Sundsvall och Harlem Gospel Choir spelade in sin del, helt isolerade mitt i epicentrum av amerikanska utbrottet i New York.

“Jag är oerhört glad och hedrad över att få medverka till att sprida detta budskap och positiv energi i denna just nu märkliga tid”, säger Jessica Falk

Målet med projektet är att få så många olika versioner, genrer och språk som möjligt. Det är ett helt nytt sätt att vara delaktiga på trots karantän och att sprid budskapet. Nu sprids låten världen över och vem som helst kan ladda ner låten ifrån hemsidan www.weare1world.net, och spela in sin röst på sitt eget språk och därmed sprida budskapet: ”That although we may be in different parts of the world, we are all connected on this planet and we are truly One.”

Låtskrivaren Jason McCoy säger:
“This epidemic has affected every country around the world and so we knew that this had to be a truly international recording. The goal was to show and to celebrate the strength of the human spirit as we all work together. I was very happy when Jessica agreed to represent Sweden in our recording and video. She has an honest delivery that conveys the gentle but strong heart and soul of the message. The song would not feel complete without Jessica’s contributions on piano and vocals. We must all stay strong and fight the good fight and see this crisis through and hopefully this song and video can help.”

Projektet uppmanar även till att skänka donationer till Musikerförbundet i Sverige och dess motsvarigheter i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike och Australien direkt via deras respektive hemsidor. Detta för att stödja alla musiker världen över som just nu inte kan utöva sitt yrke.

För mer information

© Enmusa

print

Våra samarbetspartners