SIMON SAMAENG byter artistnamn till CIMÓN och släpper singeln MAE (Money Ain’t Everything)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett år har gått sedan debutsingeln Final Destination släpptes – under tidigare artistnamnet Simon Samaeng.

Idag den 17 april släpps MAE (Money Ain’t Everything) med tillhörande musikvideo som är första releasen under nya artistnamnet Cimón. MAE är en låt om att fortsätta pusha framåt, tro på sig själv och det man vill göra oavsett vad andra tycker.

Jag är mer sann mot mig själv och min artistiska sida i dag. De flesta kanske kommer ihåg mig som den där killen som inte hade något skägg och gjorde covers på Youtube, men det är först nu jag fått möjlighet att verkligen göra det jag själv vill och jobba med folk som tror på mig. Jag har alltid velat dra åt det urbana hållet, mot hiphop och R&B och under namnet Cimón får den riktiga artisten äntligen ta plats – Cimón.

24-åriga Cimón från Västerås startade sin artistkarriär i ett pojkband när han var 16 år gammal, vilket ledde till ett skivkontrakt i LA. Cimón började sedan själv släppa sina egna tolkningar på artister som The Weeknd och ZAYN där han fick över 100 miljoner lyssningar på Spotify och Youtube. Cimón fick chansen att jobba med några av världens mest framstående låtskrivare och producenter och utforskade sin egna stil samt musikaliska vision då han började skriva egen musik.

Jag kom till en punkt i mitt liv där jag kände att det var dags att skriva musik själv. Jag ville inte längre vara beroende av någon annan, bara göra låtar som jag tyckte var nice och hålla texterna äkta. Texter som är fulla av skitsnack, som flexar att man har en fet guldkedja på sig eller hundra tjejer, har aldrig intresserat mig i mitt eget artisteri. Jag vill göra musik som jag kan stå för.

Tidigare i år släpptes andra singeln Shooter som var första släppet för kommande EP:n som planeras att släppas senare i år.

MAE (Money Ain’t Everything) släpps idag via Sony Music.Låten är skriven Cimón och producerad av Gino Nano.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners