JOE BONAMASSA överraskar med ny låt!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DEN TVÅ GÅNGER GRAMMY-NOMINERADE BLUESROCKGITARRISTEN JOE BONAMASSA ÄR TILLBAKA MED EN NY ÖVERRASKANDE SINGEL SOM SPELATS IN I ABBEY ROAD STUDION!

Ett av de mest ikoniska inom den moderna bluesmusiken, Joe Bonamassa, är tillbaka med efterlängtad ny musik från hans studioinspelningar från Abbey Road studios i London. Den överraskande singeln A Conversation With Alice ges ut idag via J&R Adventures tillsammans med en video där vi ser honom i studion under inspelningen. Alice är ett alias för Bonamassas terapist som han talade med angående återkommande problem han hade tills han kom på at det var dessa som till slut gav honom framgång.

I en närgående video från hans självkarantän berättar Bonamassa: “Låten har sitt ursprung i en upplevelse för några år sedan då några vänner till mig propsade på att jag skulle gå och prata med någon om de återkommande problemen jag hade. Jag höll med om vad de sa och fick gå och samtala om mina problem med den här underbara kvinnan i Los Angeles, Kalifornien. Efter två sessioner insåg jag att problemen var olösliga och min s k galenskap var vad som gjorde mig bra som yrkesman. Jag gillar att vara bra på det jag gör.”

Han säger skämtsamt: “Jag tycker att jag gör ett bra jobb tills man kollar runt på nätet. Där debatteras det hejvilt vilket triggar galenskapen. Så det ena föder det andra om du förstår vad jag menar. Så jag skrev en låt om det.” Bonamassa avslutar videon med ett lungnande leende och en ärlig önskan till sina fans, “Jag hoppas ni tycker om den. Tack för att ni lyssnat och stanna fortsätt leva i säkerhet och var lyckliga.”

Bonamassa meddelar även att låten kommer att finnas med på hans nya album som ges ut senare i år men att man ännu inte bestämt någon titel eller utgivningsdatum. Både fans och kritiker kommer att hålla utkik för vad som blir nästa drag från amerikas bluesrockfavorit. Tills dess och i karantän har Bonamassa varit aktiv på sociala medier där han ger en unik inblick i sitt hem i Kalifornien som han kallar nerdville. Innan dess turnerade Bonamassa flitigt tills coronaviruset fick världen i sitt grepp och han tvingades avbryta sin USA-turné med endast ett fåtal spelningar kvar.

A Conversation With Alice följer hack i häl på Bonamassas senaste instrumentalprojekt The Sleep Eazys som i förra veckan gav ut den kritikerrosade debutplattan Easy To Burn, Hard To Sell. Associated Press beskrev den som en “framkallare av drömmar” och producerades av Bonamassa och där man hör flera av hans medarbetar genom åren tillsammans med hans turnéband. Det är hans andra producentjobb efter Reese Wynans efterlängtade soloalbum Sweet Release. Producentrollen är något han ser allvarligt på och gillar. Fler projekt är att vänta.”

Alice och The Sleep Eazys följer på en radda av framgångsrika samarbeten som Black Country Communion, Rock Candy Funk Party och Beth Hart. Sammanlagt har Bonamassa get ut drygt fyrtio album och A Coversation With Alice är de första studioinspelningarna som kommer från hans sessioner i legendariska Abbey Road Studios. Hans senaste soloplatta, LIVE AT SYDNEY OPERA HOUSE, blev det tjugoandra i följd som toppade Billboards Blues Charts vilket är fullständigt unikt i musikindustrin.

Du kan även chatta med Joe live i samband med premiären av hans nya singel och video idag kl 21:00 via Facebook Live.

För ytterligare information om A Conversation With Alice och andra nyheter rörande Bonamassa klicka här.

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners