MUZZ – Supergruppen släpper debutalbum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det nya bandprojektet Muzz, bestående av Paul Banks (Interpol), Josh Kaufman (Bonny Light Horseman) och Matt Barrick (Jonathan Fire*Eater, The Walkmen, Fleet Foxes turnéband), meddelar nu att de släpper sitt självbetitlade debutalbum den 5 juni. De firar idag nyheten med en ny singel, Red Western Sky, med musikvideo.

Muzz tillkom genom vänskap och musikalisk gemenskap. Barndomsvännerna Banks och Kaufman lärde känna Barrick när de flyttade till New York. Efter flera sporadiska samarbeten i olika projekt och konstellationer, och sedermera införskaffandet av en gemensam studio, ägde de allra första Muzz-inspelningarna rum 2015. De tre märkte att de kompletterade varandra perfekt som musiker, med sina vitt skilda sätt att skriva och arbeta med musik; de delar en ”genuine, organic and artistic chemistry together”, med Paul Banks ord.

Det självbetitlade albumet – som är skrivet, arrangerat och framfört av dem alla tre – är både mörkt och vackert, brett och själfullt.

Låtlista
1. Bad Feeling
2. Evergreen
3. Red Western Sky
4. Patchouli
5. Everything Like It Used To Be
6. Broken Tambourine
7. Knuckleduster
8. Chubby Checker
9. How Many Days
10. Summer Love
11. All Is Dead To Me
12. Trinidad

© 2020 Playground Music

print

Våra samarbetspartners