LEONARDO DA VINCI föddes den 15 april 1452, alltså för 568 år sedan

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vladimir Oravsky har skrivit boken Mona Lisas leende som dessbättre är utsåld för tillfället. Men JPS Media kommer ge ut den på nytt inom kort. Man behöver inte äga den, då Mona Lisas leende kan lånas på otaliga bibliotek.

Så här presenterades boken innan den slutsåldes.
Mona Lisas leende av Vladimir Oravsky, 2015, Svenska, För vuxna.
”Jag gjorde nämligen ett nytt, ett revolutionerande upptäckt: människan kan bli upphetsad inte bara av erotiska stimuli, utan även av intellektuella. När Arkimedes i sitt badkar ropat ’Heureka’, ’Jag har funnit (det)’, efter att han kommit på att ett föremål nedsänkt i vätska påverkas av en uppåtriktad kraft, som är lika stor som tyngden av den undanträngda vätskan, fick han ett magnifikt, Priaposiskt ståfräs. Inte undra på att det till dags dato pratas om denna exemplariska erektion, då han med den sprang naken genom Syrakusas gator. (…)
Från den stunden gladde Mona Lisa mig med ett leende vars innebörd ingen annan än bara jag och hon var bekanta med.”

På liknande vis som boken och filmen Flicka med pärlörhänge gav oss möjlighet att skåda i mästaren Johannes Vermeers verkstad, berättar mäster Vladimir Oravsky om geniet Leonardo da Vincis möte med den pillemarisk gåtfulla modellen till mästerverket Mona Lisa.
Den historiska skildringen Mona Lisas leende stöds av rikt, autentiskt bildmaterial.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2020-04-12

print

Våra samarbetspartners