VICTORIA VOSS släpper ledmotiv till framgångsrika SVT Play serien “Eagles”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Victoria Voss är en otroligt driven person som, förutom att själv beskriva sig som en mänsklig krutdurk, nu på allvar tar klivet ut ur studio-mörkret som framförallt låtskrivare under många år för att på allvar satsa helhjärtat på en artistkarriär. Under åren har Victoria varit med och skrivit åt flertal etablerade svenska artister som Samir & Viktor, Anis Don Demina, Sigrid Bernson, Sofia Karlberg med flera och driver ett musikstudio-komplex tillsammans med producenten och livspartnern Martin Bustgaard. Som om musiken inte var nog är Victoria även doktorand inom miljöforskning, med diplom från brittiska toppuniversiteten Oxford och Imperial College i ryggen. Victoria har faktiskt snuvat självaste Greta Thunberg på ett pris. Bara en sådan sak.

Hon är medförfattare till kokboken Eat Good: recept som förändrar världen, och framträder ofta i media som expert på hållbar och hälsosam mat. I april debuterar hon dessutom som programledare i en serie för norska Matkanalen TV och den nylanserade svenska motparten Godare. Från att ha varit en välbevarad hemlighet är Victoria nu redo att ta popvärlden med storm och trollbinda oss med sina starka melodier och unika sångröst.

Genom kraften i social media kom Victoria i kontakt med producenten Joakim Molitor. De träffades och började skriva och spela in ihop. Vid ett tillfälle kom en konkret förfrågan att skriva ett titelspår till framgångsrika TV-serien “Eagles” som just nu rullar på SVT Play med sin andra säsong. Uppdraget var tydligt. Skräddarsy en låt för karaktären Ami i serien som är aspirerande artist med drömmar. Låten går löpande genom hela säsongen och blir viktig för att beskriva förhållandet mellan just Ami och Ludde, som i serien hjälper till att skriva klart låten som sedan blir presenterad för skivbolagen. En viktigt tvist i serien är att Ami tror att texten som Ludde hjälpt henne skriva handlar om henne, men Ludde hade i själva verket tagit inspiration av sin relation med en annan tjej, Felicia, som han vill reparera. Med andra ord är låten minst sagt en knytpunkt till missförstånd och relationsdrama.
Låten gick det snabbt för duon att få fram. Efter bara några timmar låg den klar men båda minns att det svåra var att få till just texten, som skulle vara tillräckligt oklar för att Ami skulle kunna tolka handlingen till sig själv. Låten fick titeln “Second Sight” med förklaringen att i det här fallet handlade det inte om “love at first sight”…

Låten kan bäst beskrivas som en modern mix av pop och urban, där beatet och drivet räddar den från att hamna i balladfacket. Den är upplyftande, svulstig, tidlös på ett sätt och sårbar.

“Second Sight” släpps digitalt fredagen den 10/4 i samband med att sista avsnittet av “Eagles” säsong 2 läggs ut på SVT Play. Denna singeln blir det första singel-släppet i ett nytt samarbete med skivbolaget Playground Music.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners