MOLLY SANDÉN, VICTOR LEKSELL & JOAKIM BERG släpper låt ihop – stöttar Radiohjälpens insamling i coronakrisen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Molly Sandén, Victor Leksell och Joakim Berg släpper idag en ny version av kents låt ”Sverige”, som ett initiativ för att stötta Radiohjälpens insamling för coronavirusets riskgrupper i Sverige. Med låten, som spelats in från olika platser i Sverige (Öland, Göteborg och Stockholm), förenas några av Sveriges största artister med hopp om att bidra så mycket som möjligt samt sprida budskapet att tillsammans är vi starka. Alla intäkter från inspelningen går oavkortat till Radiohjälpens insamling.

Molly Sandén från en stuga på Öland:
”Efter att min konserthusturné blev inställd pga corona har jag och David som jag gör musik med isolerat oss här då jag har diabetes typ 1 och därmed tillhör en riskgrupp. Det var lika bra att åka bort och försöka göra något bra av det man kan, på distans. Vi kände att vi måste göra det med musik och istället för att skriva en egen låt så finns det ju en låt som nästan blivit en andra nationalsång för Sverige. Det är låten Sverige med Kent. Hela tanken med att göra det här är att samla in så mycket pengar som möjligt.”

Victor Leksell från Grammofonstudion i Göteborg:
”I allt det här kaoset ville vi göra det vi kan för att hjälpa till. För vi vill inte att musiken ska tystna utan mer vara ett verktyg typ för att ta oss igenom det. Och jag är så stolt och samtidigt vettskrämd men jag vet att vi kommer lösa det tillsammans.”

LYSSNA HÄR

Text & musik av Joakim Berg
Producerad av David Larsson & Elvira Andefjärd
Stråkar av Stockholm Strings
Mixad av Anders Hvenare
Mastrad av Henrik Jonsson

Radiohjälpen om insamlingen:
”Med anledning av den rådande pandemin ber Radiohjälpen allmänheten om hjälp för stödinsatser till äldre, personer med underliggande sjukdomar och andra särskilt sårbara grupper i Sverige. Vi behöver akut bistå de människor som drabbas hårdast av viruset och isoleringen. Genom gåvor kan Radiohjälpen stödja organisationer som jobbar med riskgrupperna. Aktiviteter kan vara att ge information och hjälp i kontakten med myndigheter och sjukvård, att leverera mat och mediciner, eller att sätta upp digitala stödgrupper och sociala aktiviteter.”

https://www.radiohjalpen.se/nyheter/insamling-coronapandemin

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners