DEEP PURPLE bland Playgrounds nyheter v. 15

Klicka på bilden, för att se hela bilden

DEEP PURPLE SKJUTER UPP ALBUMSLÄPP
Deep Purple meddelar nu att deras efterlängtade album Whoosh!, bandets 21:a i ordningen, kommer att släppas den 7 augusti istället för den 12 juni. Albumet beskrivs som det mest mångsidiga som bandet tillsammans med producenten Bob Ezrin åstadkommit hittills.
Ett första smakprov från albumet har redan släppts i form av singeln
Throw My Bones, lyssna på den HÄR.

VICTORIA VOSS SLÄPPER LEDMOTIV TILL SVT-SERIEN EAGLES
Victoria Voss är den drivna kreatören som nu tar klivet ut ur studiomörkret, där hon verkat som framförallt låtskrivare under många år, för att satsa helhjärtat på en artistkarriär. Under åren har Voss varit med och skrivit åt ett flertal etablerade svenska artister, bl.a. Samir & Viktor, Anis Don Demina, Sigrid Bernson och Sofia Karlberg, och hon driver ett musikstudiokomplex. Som om musiken inte vore nog är Voss även doktorand inom miljöforskning.
Från att ha varit en välbevarad hemlighet är Victoria Voss nu redo att ta popvärlden med storm och trollbinda oss med sina starka melodier och unika sångröst. Tillsammans med producenten Joakim Molitor släpper hon denna veckan det officiella ledmotivet till den framgångsrika TV-serien Eagles på SVT Play.
Låten Second Sight kan bäst beskrivas som en modern mix av pop och urban, där beatet och drivet räddar den från att hamna i balladfacket. Den är upplyftande, svulstig, tidlös och sårbar, och den släpps imorgon i samband med att sista avsnittet av Eagles säsong 2 läggs ut på SVT Play.

PREMIÄR FÖR SERIE MED EXKLUSIVT RADIOHEAD-MATERIAL
Efter att Radioheads eget bibliotek – innehållandes sällan sett material och andra pärlor från bandets karriär – gjort succé, fortsätter bandet nu att glädja sina fans med fler överraskningar.
Imorgon kl. 23:00 kommer den första delen i en serie av utvalt material att ha premiär på bandets YouTube-kanal. Varje del kommer att släppas med ungefär en veckas mellanrum, och först ut är Radiohead Live From A Tent In Dublin som spelades in 2000 och är en av bandets absoluta favoritspelningar.
SE KLIPPEN HÄR

ANGEL OLSEN SLÄPPER REMIX OCH LIVESTREAMAR I HELGEN
Idag släpper Angel Olsen en remix av titelspåret från hennes senaste album, All Mirrors. Remixen är gjord av Johnny Jewel, som förutom multiinstrumentalist, producent och kompositör också är medlem i Chromatics, Glass Candy, Desire och Symmetry.
Angel Olsen kommer att livestreama en spelning vid midnatt mellan lördag och söndag svensk tid. Spelningen, som fått namnet Still At Home: An Evening of Songs on Piano and Guitar, kräver biljett, och alla intäkter går till MusiCares COVID-19 Relief Effort samt till Angel Olsens band och crew.
LÄNK TILL LIVESTREAMEN HÄR

THE NATIONAL ÖVERRASKAR MED NYTT ONLINEEVENEMANG
Knappt hade The National hunnit inleda firandet av albumet High Violets tioårsjubileum med en film och livechatt med fansen, innan de nu avslöjar ännu en glad nyhet.
Från och med nu på måndag kommer de varje måndag kl. 23:00 svensk tid att bjuda på material från sina arkiv, ett evenemang som går under samlingsnamnet An Exciting Communal Event. I samband med detta uppmuntrar bandet fansen att donera till deras fond, vars insamlade pengar kommer att gå till The Nationals turnécrew.
SE ONLINEEVENEMANGET VARJE MÅNDAG HÄR

GUIDED BY VOICES SLÄPPER JUBILEUMSUTGÅVA AV ALIEN LANES
I år firar Guided By Voices sitt album Alien Lanes 25-årsjubileum, och det med besked. Albumet, som utnämnts till ”the greatest post-modern classic rock album ever made” av Pitchfork, släpps i limiterad vinylutgåva den 21 augusti. Redan nu börjar firandet med en högupplöst version av Guided By Voices-dokumentären Watch Me Jumpstart från 1996, se den HÄR.
Med sina 28 spår skakade Alien Lanes om själva grunden för hur en rockplatta kan låta. Det multidimensionella verket sammanflätade klassisk rock, powerpop, punk, experimentell musik och ballader, ihopparat med frontmannen Bob Pollards abstrakta poesi.

ALISON MOSSHART SOLODEBUTERAR
Alison Mosshart, känd från The Kills och The Dead Weather, släpper denna veckan sin debutsolosingel Rise.
Rise skrevs och spelades från början in till en serie som heter Sacred Lies som visas exklusivt på Facebook Watch. Låten spelade en central roll i serien eftersom flera skådespelare i programmet framförde den. På Mossharts inspelade version medverkar även hennes vapendragare från The Kills, Jamie Hince, på gitarr, och den är inspelad tillsammans med Lawrence Rothman.

MARTI SLÄPPER SIN FÖRSTA SINGEL LUST
Singer-songwritern Marti presenterar imorgon sin debutsingel Lust, en silkeslen och förförisk R&B-låt. Martis intergalatiska neo-soul har tidigare uppmärksammats i Clash Magazine och lett till samarbeten med DuckWrth, Kojey Radical och Dev Hynes. Den sistnämnde bjöd in Marti att gästa hans succé-LP Negro Swan från 2018.
Marti har tidigare haft en modellkarriär och gjort kampanjer för Adidas, Reebok, VFiles och Vince. Vince tonsatte dessutom hela sin FW17-kampanj med Martis musik.

© Playground Music Scandinavia

print

Våra samarbetspartners