THE ROOM bland Njutafilms vårnyheter 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Njutafilms lever vidare!

Filmvärlden är som bekant i ett lite pressat läge just nu. Biografer är tillfälligt stängda, filmproduktioner står stilla och festivaler får ta paus. Men vi på Njutafilms håller igång. Fullt ut!

I detta nyhetsbrev har vi samlat våra senaste släpp, favoritfilmer, topplistan och kommande filmer på bio, dvd, blu-ray och video on demand. Läs mer här nedan och klicka på bilden för att komma till filmens webbsida med mer info och trailer.

De flesta biografer står just nu på paus, vilket innebär att flera av våra filmer har fått flytta fram tills vi vet mer. Men vi hoppas att världen mår bättre snart och film och kultur får flöda mot sin publik igen.

Vi på Njutafilms önskar er en härlig vår!

NYHETER

THE ROOM
Trötta på det hetsiga storstadslivet flyttar Kate och Matt in i sitt drömhus på landet. Men det gamla huset hyser hemligheter och snart upptäcker de ett väl undangömt rum. Ett rum som har den fantastiska egenskapen att frammana och materialisera exakt vad de önskar sig. Problemet är bara att ingenting kan lämna rummet utan att också tyna bort. Och det Kate och Matt önskar sig mest… är ett barn.
DVD och Blu-ray

MYSTERIET HENRI PICK
I ett bibliotek i Bretagne hittar en ung förlagsredaktör ett helt makalöst manuskript. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som direkt blir en bästsäljare. Men den förmodade författaren, en viss bortgången Henri Pick, skrev aldrig något mer avancerat än en inköpslista enligt änkan. Den erkände litteraturkritikern Rouche anar att något inte stämmer och bestämmer sig för att, tillsammans med Henri Picks dotter, undersöka saken närmare. Vem var egentligen Henri Pick?
DVD

ANDERNAS DRÖMMAR
I Chile måste solen bestiga kullar, toppar och bergväggar innan den når Andernas högsta topp. En nationell ikon som syns överallt, vart man än befinner sig i landet. Men för befolkningen är bergskedjan inte alls av samma betydelse. Landets blodiga historia finns instängd mellan bergens väggar, som både isolerat och utestängt möjligheten för verkligheten att få komma fram. Men drömmarna, drömmarna finns alltid där.
DVD

COME TO DADDY
När Norval (Elijah Wood) får ett oväntat brev från sin frånvarande far, reser han till faderns ensligt belägna hus vid havet. Men mycket snart märker han att något känns väldigt konstigt, och istället för en efterlängtad familjeåterträff är han istället fast i en helvetisk mardröm.
DVD och Blu-ray

NIGHTMARE RADIO
Rod är radio-DJ på ett nattshow helt fokuserad på skräck, där lyssnarna får ringa in sina mest otäcka historier. Men plötsligt börjar han få mystiska samtal från ett barn som desperat ropar på hjälp. Först tänker Rod att det bara är ett dåligt skämt, men inser snart att en mörk hemlighet ligger bakom de gastkramande samtalen.

TOPP 3 – JUST NU!

CODE 8
PÅ TOPPLISTAN ÖVER MEST STREAMADE!
I en framtid där över 4% av befolkningen föds med superkrafter har avundsjuka, fördomar och rädsla blivit praxis i världen. För att kuva de som är annorlunda skapas särskilda regler och lagar kring deras existens och möjlighet att fungera i samhället. Och följs inte lagen skyr polisens nya robotiserade specialstyrka inga medel för att avlägsna hotet. Connor är en av dem som kämpar för överlevnad och tvingas dölja sina superkrafter.
DVD och Blu-ray

MIRAÏ, MIN LILLASYSTER
När 4-åriga Kun får en lillasyster förändras hela hans värld. Lyckan blir snabbt till besvikelse då lillasyster stjäl föräldrarnas uppmärksamhet. Men allt tar en överraskande vändning när han genom en förtrollad trädgård får träffa sina äldre släktingar och dras ut på magiska äventyr med sin lillasyster från framtiden. Och plötsligt ser han världen på ett helt nytt sätt.
Regisserad av Mamoru Hosoda (Vargbarnen, Odjuret och hans lärling)
DVD och Blu-ray

PLOEY – ETT VINTER ÄVENTYR
DAGS ATT LÄMNA BOET!
Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen.
DVD

FANTASTISKA FRANSKA FILMER

ALICE OCH BORGMÄSTAREN
Release: 1 maj!
Borgmästaren av Lyon har hamnat i existentiell kris. Efter 30 år i politiken känner han sig helt tom och oengagerad. Men när en ung filosof träder in i hans värld förändras allt.
DVD

THALASSO
ELLER HUR HOUELLEBECQ OCH DEPARDIEU HITTADE MENINGEN MED LIVET
Den kontroversielle författaren återvänder i ännu en film som dryper av misantropi, flegmatisk levnadsvisdom och frustande skratt. Många av de sistnämnda kommer givetvis genom Depardieus bacchanaliska närvaro. De franska giganterna möts på ett spa där de med gemensamma krafter överlever den påtvingade hälsoregimen tack vare insmugglade cigaretter och sprit samt delade hågkomster från forna sexuella erövringar.
DVD

BRÖLLOPSKAOS IGEN!
Efter att äntligen ha accepterat tanken att de inte kan bestämma över vem man blir kär i, står föräldraparet Claude och Marie Verneuil nu inför en ny kris. Deras fyra döttrar och svärsöner har bestämt sig för att lämna Frankrike och pröva lyckan utomlands. Men Claude och Marie är beredda att göra allt för att hålla dem kvar i landet.
Uppföljaren till den franska komedin Bröllopskaos som älskades av biobesökarna i Sverige. Och i Frankrike sågs den av inte mindre än 12 miljoner fransmän.
DVD

KOMMANDE PÅ BIO – FÖR BARN OCH FAMILJ!

DJURAGENTERNA
Specialagenten Victor Willis får i uppdrag att vakta det superhemliga materialet Radiuzite. Men när mystiska figurer bryter sig in för att stjäla materialet måste han och dataspelsråttan Hector arbeta tillsammans under hemlig täckmantel.
Mycket snart inser de att jordens klimat är hotat och dess olika arter är på väg att förintas. Och det är bara de två som kan rädda världen från undergång!
Från animatörerna bakom DUMMA MEJ, MINIONER och HUSDJURENS HEMLIGA LIV.

PRINSENS RESA
En gammal ap-prins lider skeppsbrott och blir strandad på en för honom ny och okänd plats. Skadad och vilse upptäcks han av den unge Tom. Tom visar prinsen ett samhälle han aldrig ens kunnat drömma om; en helt ny värld. Men alla är inte nöjda med den nya gästens närvaro och är istället rädda för att han kommer att förändra deras trygga liv.
Den franska animatörveteranen Jean-Francois Laguionie (Tavlan) har skapat en resa som utforskar vad som definierar oss. En högaktuell film som på ett smart och tilltalande sätt tangerar ämnen som främlingsfientlighet, samvaro, medkänsla och förståelse.

PROXIMA
PÅ BIO / DVD / VOD 15 MAJ
Sarah är en fransk astronaut, och den enda kvinnliga deltagaren i det rymdprogram som förbereder sig inför en ett år lång expedition. Som ensamstående mamma till en åttaåring känns expeditionen än mer krävande, och med lika delar skuld och mod försöker hon hitta balans i sin roll som banbrytare och mamma.
Eva Green (Penny Dreadful, Euphoria) är lysande i rollen som astronauten som försöker balansera karriär och mammaroll i Alice Winocours (Maryland, Mustang) precisa och jordnära astronautdrama. Vinnare i både San Sebastian och Toronto, och tävlade också i Göteborg Film Festival 2020.

VISSLARNA
I Visslarna möter vi polisen Cristi som har fötterna på båda sidor om lagen på Bukarests gator. Tillsammans med den vackra Gilda planerar han en avancerad kupp där de båda får ta till alla knep de kan. En tur till Kanarieöarna för att lära sig det hemliga visselspråket är kanske precis vad de behöver för att lyckas.
En tvättäkta deckare med glimten i ögat och ett stänk noir i rockärmen. Som en rumänsk Ocean’s 11 med en liten klick James Bond. Hårdkokta bovar, korrupta poliser, vackra med livsfarliga femme fatales och en stor portion humor.
Nominerad till GULDPALMEN i Cannes 2019.

★ NJUTAFILMS REKOMMENDERAR ★

KEJSAREN AV PARIS
Vid tiden för Napoleons styre är François Vidocq känd för att ha lyckats rymma från många av landets stora fängelser, och är därför en legend i Paris undre värld. När han blir anklagad för ett mord han inte begått, erbjuder han sig istället att samarbeta med polisen i utbyte mot sin frihet. Trots sina stora framgångar som detektiv väcker han poliskårens vrede samtidigt som maffian har satt ett pris på hans huvud.
Ett dramatiskt stycke kostymaction med vimlande slagsmålscener, en ambitiös historisk berättelse och en utsökt Vincent Cassel (Medan vi faller, Irréversible, Black Swan) i huvudrollen.
DVD och Blu-ray

CURIOSA
Paris 1895. Pierre Louÿs är en dandy och poet på gränsen till att bli erkänd, och förälskad i Marie de Heredia. För att rädda familjens dåliga ekonomi gifter Marie sig med en annan man. Sårad reser Pierre till Algeriet. När Pierre ett år senare återvänder återupptar de sin slumrade flirt, vilket blir början till en affär full av åtrå, svartsjuka och deras nya passion: erotiska bilder. Men för att hitta ett sätt att bygga sitt framtida liv på måste de bryta mot samhällets traditionella regler.
Lou Jeunets passionerade film om den franska poeten och erotikern Pierre Louÿs och författaren Marie de Heredia är en vågad berättelse om kvinnlig sexuell frigörelse och om deras komplicerade och passionerade kärlekshistoria, där både den manliga och kvinnliga blicken får lika mycket utrymme. Skriven och regisserad av ett helkvinnligt filmteam.
DVD och Blu-ray

BEATS
1994. De bästa kompisarna Johnno och Spanner har umgåtts hela barndomen och nu är vuxenlivet på väg att ta dem i väldigt olika riktningar. Men just den här sommaren exploderar den fria musik- och festscenen och den största motkulturella ungdomsrörelsen i historien sker över hela Storbritannien. I jakt på äventyr drar pojkarna en natt till ett olagligt rave: en resa till en undervärld av anarki och frihet som slutar i full kollision med lag och ordning.
En uppväxtskildring med ett ljudspår lika eklektiskt och elektrifierande som scenen det födde. Producerad av Steven Soderbergh (Traffic, Sex, lögner och videoband)
Soundtracket innehåller musik från The Prodigy, Carl Craig, Plastikman, LFO, The Belleville Three, Leftfield, Lee ‘Scratch’ Perry, Hudson Mohawke och Orbital.
DVD och Blu-ray

De flesta titlarna finns att streama via:
SF Anytime
Viaplay
Rakuten TV
iTunes
Google Play

© Njutafilms

print

Våra samarbetspartners