P-FLOYD, Kulturhuset tio14, Falun den 2 april 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Streamad konsert

Konsertabstinensen är påtaglig både för publik och musiker. Dalarnas Tidningar, DT gjorde i veckan sitt för att lätta på abstinensen. Under fyra dagar bjöd de in de fyra dalartisterna Stiko Per Larsson, Martin Riverfield, P-Floyd och Gaupa och livesände deras framträdanden under hashtaggen #wehaveastream.

Märkligt med konsert framför datorn

Så här i Corona-tider måste man gräva efter alla halmstrå som finns för att se livemusik i vilken form som helst. Kulturbolaget livestreamade Royal Republic förra helgen. Peter Bjorn and John hade också livestreaming med gäster. Massor av andra artister har också sänt spelningar hemifrån. När jag såg DTs initiativ tyckte jag detta var värt att sprida.

Att sätta sig framför datorn en fredag kväll för att gå på konsert känns för all del väldigt märkligt, men P-Floyd är ju inget obekant namn för undertecknad. P-Floyd har gjort sig kända som ett av de bästa Pink Floyd tribute-banden verksamma idag. Deras shower speciellt i hemtraktens Dalhalla drar storpublik och då och då ger de sig ut på turnéer land och rike runt. Deras senaste besök i Malmö var för nästan exakt ett år sedan.

Totalt halvannan timmes underhållning

P-Floyd kör igång med Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V) och det bjuds på en blandad kompott av Pink Floyd favoriter utspridda med material från de flesta albumen. Så vi får uppleva allt från Arnold Layne till On the Turning Away. Det blev totalt tretton låtar och det blev halvannan timmes underhållning.

Se DTs fyra konserter här.

Stötta genom att Swisha

Slutligen en liten uppmaning; kollar ni in konserterna från DT se till och stötta artisterna genom att Swisha en liten (eller större för den delen också) summa till numret som står på skärmen.

OBS! Streamad konsert
P-Floyd Setlist Kulturhuset tio14, Falun, Sweden 2020

Skriven 2020-04-04

print

Våra samarbetspartners