ERIC SAADE har hittat tillbaka till dansen med nya singeln Glas

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det första vi fick höra av Erics nya sound var förra vårens hitsingel ”Skit för varandra” och därefter succén ”Postcard” som han i höstas släppte tillsammans med Anis Don Demina. Nu är Eric Saade tillbaka med nästa singel ”Glas” – en nostalgisk och ärlig låt om ett krossat hjärta. Singeln föregås av det album som kommer släppas i sommar.

”Om du blivit ’krossad’ av din kärlek så kan det kännas som att du lever med ett hjärta gjort utav glas”, berättar Eric.

Efter sin tredje medverkan i Melodifestivalen, kände Eric Saade att han ville göra något annat än välpolerad popmusik. Han slutade med både dansen och turné-livet och lade allt på hyllan en tid för att hitta rätt. Efter hans medverkan i ”Så Mycket Bättre” 2017 väcktes något till liv och Eric skrev sin första låt på svenska. I fem år har han jagat sin musikaliska kärna och har nu hittat rätt.

”Jag älskar melodispråket vi kan hitta i många svenska visor och jag har inspirerats av det. Min musik är opolerad Urban-pop på svenska med en liten touch av visornas melodispråk!”, förklarar Eric Saade.

När Eric hade hittat hem i musiken tändes även glöden för dans igen. När han satt i studion och skrev singeln ”Glas” kände han direkt att dansen skulle spela en viktig roll i låten. Tillsammans med en koreograf spelar därför Eric nu in en musikvideo som kommer att släppas den 17 april.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners