SOFIA HENRIKSSON är vinnaren av Sveriges mästerkock 2020!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Finalen av Sveriges mästerkock 2020 har avgjorts och som vinnare stod Sofia Henriksson. Som en del av priset ger Sofia ut kokboken Always hungry på Bonnier Fakta. Boken ges ut den 2 april, dagen efter finalen.

”Jag har rest i över 50 länder och överallt jag kommer finner jag samma sak, människor som samlas kring mat. Det spelar ingen roll om det är på en ö i Filippinerna utan elektricitet eller i en storstad med skyskrapor så långt ögat kan nå, som i Singapore eller New York. Det finns alltid ett matbord, ett litet hak eller en lyxrestaurang, där människor lägger bort sina mobiler för att umgås kring smaker, dofter och texturer. Min passion för att resa och upptäcka världen är stark, och ett skäl är just att den är så nära sammankopplad med min kärlek till och den trygghet jag finner i mat och matlagning.” Sofia Henriksson

Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga med vänner. Upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök.

Ur innehållet
Asien – Från Tokyo i norr till Singapore i söder
Amerika – Från Chile i söder till USA i norr
Sverige – Mina favoriter hemifrån
Europa – Från Danmark i norr till Medelhavet i söder
Dessert och brunch – Från morgon till kväll
Drinktips

Sofia Henriksson är vinnare av Sveriges mästerkock 2020. Hennes rötter sträcker sig från Tornedalens skogar och hela vägen ner till de skånska slätterna. Hon har bott i Singapore och i Spanien, och varit på resande fot i månader och år. ”Jag älskar att äta på restaurang och är inte rädd för att testa nya smaker, inte heller för att fråga ut en kock hur jag kan göra samma rätt hemma i Sverige.”

© Bonnier Fakta

print

Våra samarbetspartners