MALMÖ REDHAWKS: Tvillingarna Westerholm klara för återkomst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter åtta säsonger i andra klubbar är Pathrik och Ponthus Westerholm, 28 år, klara för en återkomst till Redhawks, klubben de representerade under sina fyra sista år som juniorer, mellan 2008 och 2012.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Malmö. Jag ser fram emot att sätta igång, att sommarträningen ska starta och att få träffa alla nya lagkamrater. Tillsammans ska vi bygga vidare på det klubben gjort hittills och sträva mot en plats i toppen, säger Pathrik Westerholm.

Den gångna säsongen spenderade bröderna i finska SM-Liiga och spel för Lukko Rauma, där de var med om göra föra laget till toppen av tabellen igen.

Säsongen dessförinnan blev det guld i dubbel bemärkelse. Tillsammans med Frölunda fick Pathrik och Ponthus fira både ett SM-guld och en titel i Champions Hockey League.

– Det ska bli väldigt roligt att representera Redhawks igen. Jag trivdes väldigt både i stan och i klubben under min förra sejour och ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Under de senaste säsongerna har ledningen byggt något bra och nu det ska bli spännande att vara med på den fortsatta resan. Förra säsongen fick jag testa på något nytt med spel i Finland, men nu ser jag fram emot att spela SHL-hockey igen, säger Ponthus Westerholm.

– Pathrik är en skridskostark center med hög arbetskapacitet. Vi kommer att ha nytta av honom i alla spelformer och han är en spelare som både kan sätta upp spel och trycka dit puckarna på egen hand. Ponthus är kanske lite mer av en målskytt. Han sticker gärna in näsan och är med när det hettar till lite extra. En spelare som utvecklats mycket under de senaste säsongerna. Bröderna tillsammans utgör så gott som en hel kedja tillsammans och det ska bli spännande att följa deras framfart, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Båda spelarnas kontrakt gäller över de tre kommande säsongerna.

FAKTA / #17 Pathrik Westerholm
Forward, vänsterskytt
Född: 1992-01-06
Födelseort: Karlskrona
Längd: 181 cm
Vikt: 86 kg
Moderklubb: Karlskrona HK
Klubbar i karriären: Karlskrona, Malmö Redhawks, Karlskoga, Brynäs, Frölunda, Lukko Rauma.
Meriter: SM-guld, 2019, CHL-mästare 2019, SM-silver 2018, 12 A-landskamper.
Aktuell: Skriver på ett treårsavtal med Redhawks.

FAKTA / #27 Ponthus Westerholm
Forward, högerskytt
Född: 1992-01-06
Födelseort: Karlskrona
Längd: 183 cm
Vikt: 86 kg
Moderklubb: Karlskrona HK
Klubbar i karriären: Karlskrona, Malmö Redhawks, Karlskoga, Brynäs, Frölunda, Lukko Rauma.
Meriter: SM-guld, 2019, CHL-mästare 2019, SM-silver 2018.
Aktuell: Skriver på ett treårsavtal med Redhawks.

Spelarprofil Pathrik Westerholm
Spelarprofil Ponthus Westerholm

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners