BRIGHT EYES tillbaka med ny musik

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vissa saker är utan tvekan värda att vänta på. Nio år har gått sedan Bright Eyes senast släppte ny musik, och nu är de äntligen tillbaka med singeln Persona Non Grata. I februari avslöjade bandet att de återförenats genom att publicera ett omfattande turnéschema med spelningar världen över.

Under hela Bright Eyes resa, som inleddes när Conor Oberst började spela in i sin källare 1995, har de trollbundit lyssnare med sin genreöverskridande musik som blandar det personliga och politiska. 2020 är på flera sätt ett mycket betydelsefullt år för bandet. Fevers And Mirrors firar i maj 20 år, och både Digital Ash In A Digital Urn och I’m Wide Awake It’s Morning – varav det sistnämnda albumet utgör en av de mest betydelsefulla antikrigsmanifestationerna i modern tid – fyllde 15 år i januari.

2011 kom The People’s Key, Bright Eyes nionde och senaste album, och det markerade början på en lång paus för trion. Under pausen har Oberst, Mike Mogis och Nathaniel Walcott ägnat sig åt karriärer och samarbeten på sina egna håll. Nu meddelar de alltså sin efterlängtade återkomst som band, och de är redo att återigen tackla ett turbulent världsläge och kanalisera det i sin musik. Vänskapen medlemmarna emellan är starkare än någonsin, och lusten att återigen skapa musik tillsammans likaså.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners