STAR STABLE bjuder på konsert för att aktivera unga – “Vi vill göra det roligare i en tuff tid”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Allt fler fritidsaktiviteter stängs ned, samtidigt som behovet av sociala kontakter ökar. Många ungdomar känner sig ensamma och isolerade från omvärlden. Detta vill Star Stable ändra på genom att erbjuda underhållande aktiviteter online.

– Vi vill göra det lite lättare och roligare i en tuff tid. Vi vet att dataspel har en stor betydelse för många, både som underhållning och som ett sätt att hålla kontakt med omvärlden, säger Jane Billet, PR-chef på Star Stable Entertainment.

Star Stable är ett svenskt häst- och äventyrsspel som verkar för att engagera och stärka unga tjejer. En av spelets mest populära huvudkaraktärer är Ödesryttaren Lisa Peterson som även är musiker och artist. Ungefär 500 000 spelare per månad världen över följer Lisas äventyr på den fiktiva ön Jorvik. Just nu är Lisa aktuell med singeln “Soul Riders” som handlar om vänskap och om vikten av att hålla ihop. Rösten bakom avataren är svenska Amanda Örtenhag från Sandviken.

Nu på fredag kommer Lisa Peterson via Amanda Örtenhag att livestreama en enkel med personlig konsert. Tanken med spelningen är att erbjuda en aktivitet som alla kan samlas runt – en konsert som tilltalar både barn och unga samt vuxna i deras närhet.

– Som rösten bakom Lisa Peterson är det fantastiskt att se hur Star Stables spelare har tagit till sig Lisas musik. Konserten på fredag är en möjlighet att nå ut till ännu fler och förhoppningsvis skapa en känsla av gemenskap i denna speciella tid. Jag kommer spela och sända live från mitt kök från Star Stables Instagramkonto. Det blir nog den största publik jag spelat för. Det känns fint och kul att kunna mötas så här, säger Amanda Örtenhag.

Star Stable planerar även att under de närmaste veckorna erbjuda nytt innehåll i och utanför spelet. Inom kort kommer de att släppa ljudnoveller och arrangera en skrivarkurs med författaren till den populära Ödesryttartriologin, Helena Dahlgren.

– Vårt budskap till våra spelare är att hålla ihop trots att vi nu måste hålla fysiskt avstånd. Tillsammans kan vi göra livet lite lättare och roligare i en tuff tid, avslutar Jane Billet.

>>> Här kan du se och höra Lisa Peterson/Amanda Örtenhag live på fredag 27 mars kl 21.00. <<<

Om Star Stable:

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag,samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.

© Clap Your Hands AB

print

Våra samarbetspartners