PETRA MEDE bland Norstedts fakta utgivning sommaren 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Maj

Prepping: Överlevnadshandboken : Kunskap för kris och katastrof av Anna-Maria Stawreberg och Torbjörn Selin
I den här boken får du lära dig hur du överlever och klarar en nödsituation, till exempel om du gått vilse, tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällturen eller om vattnet eller maten tar slut. Men du får också veta hur du nödsignalerar, gör upp eld och utrymmer.
Utgivningsdatum: 7 maj

Somna & somna om : 101 sätt att få kroppen att slappna av av Linda Wirén
Det här är en bok för alla som har svårt att somna på kvällen eller som vaknar på natten och inte kan somna om. Teknikerna i boken har som syfte att komma förbi våra uråldriga hjärnors larmsystem, få kontakt med kroppen och övertyga den om att det inte är någon fara – att inget rovdjur väntar bakom hörnet.
Utgivningsdatum: 7 maj

Resa med ål : En omväg hem av Torolf E Kroglund
I över femtio miljoner år har ålen vandrat från djupet av Sargassohavet till våra vattendrag. Nu är den rödlistad och allvarligt hotad. Det här är en personlig berättelse och en hisnande resa in i en värld av forskare, fiskare och aktivister. Den kan verka marginell, men i ett större perspektiv angår den oss alla på djupet.
Utgivningsdatum: 14 maj

Astro Poets : Dina guider till Zodiaken av Alex Dimitrov och Dorothea Lasky
Astrologi är en av det nya decenniets stora trender. I Astro Poets – Dina guider till Zodiaken får du en modern, populärkulturell och lättillgänglig astrologiguide fylld av insikter, råd och humor för Zodiakens alla tecken. Den här boken är riktad till en ny generation astrologifantaster.
Utgivningsdatum: 22 maj

Juni

Klimatkrisens Sverige : Så förändras vårt land från norr till söder av Erika Bjerström
Sverige blir grönare, varmare och blötare. Faktum är att uppvärmningen går dubbelt så snabbt här jämfört med det globala genomsnittet eftersom vi är ett arktiskt land. Kalfjällen växer igen och den nya fjällfågeln kommer att heta bofink, gäddan slår ut rödingen när fjällsjöarna värms upp. Och detta är bara början, om hundra år kommer tusentals öar i Stockholms skärgård att vara utplånade när vattennivån stigit.
Boken är en sorgesång över en förändring som inte längre går att hejda.
Utgivningsdatum: 18 juni

Robert Broberg letar efter sig själv av Klas Gustafson
Robert Broberg letar efter sig själv skildrar en vindlande artistkarriär, som börjar i tonårens skifflemusik och kulminerar i personliga scenföreställningar som får en entusiastisk och kärleksfull publik att gång på gång fylla Globen i Stockholm.
Utgivningsdatum: 18 juni

Augusti

Barnens kockskola VEGO : Middag för hela familjen av Sara Begner
Det här är en kokbok för alla matglada barn som vill lära sig att planera, handla efter inköpslista, fixa egna mellanmål och laga helvegetarisk middag till hela familjen. Tydliga steg för steg-bilder, smarta tricks och tips, 60 recept anpassade för att barnen själva ska klara av och vilja laga middagen.
Utgivningsdatum: 13 augusti

En mammas överlevnadshandbok : Visdomar & hacks för en enklare och roligare vardag av Vivi Wallin
Med över 320 000 följare är Vivi Wallin ett av de största namnen i mamma-segmentet. Med sina omåttligt populära instagramkonton Mammasanningar och Fixa själv har hon skapat en egen oas utan pekpinnar, fylld av gemenskap, humor och pepp för mammarollens alla tänkbara situationer.
Utgivningsdatum: 13 augusti

Skam och högmod i Sävedalen av Petra Mede
“Min barndom är min tillflyktsort.” Så inleder Petra Mede sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet. Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.
Utgivningsdatum: 20 augusti

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners