CILLA & ROLF BJÖRLIND bland Norstedts skönlitterära utgivning sommaren 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

April

Yahya Hassan 2 av Yahya Hassan
Uppföljaren till en av senare års mest uppmärksammade poesidebuter består precis som den första boken av hårda, skoningslösa, självbiografiska dikter – genomgående skrivna med kompromisslösa versaler.
Utgivningsdatum: 9 april

Maj

Den sista sommaren i Cornwall av Liz Fenwick
Författaren och historikern Hebe är 53 år gammal när hon får beskedet att hon lider av Alzheimers sjukdom och att sjukdomen dessutom är långt framskriden. När Hellwyn House i Cornwall bjuds ut till försäljning inser Hebe att hon måste fly London, köpa den gamla herrgården och tillbringa sina sista dagar där.
Utgivningsdatum: 7 maj

Offer 55 av James Delargy
Två misstänkta pekar ut varandra. En av dem är en seriemördare. Den andra är hans tilltänkta offer. I denna bladvändarthriller väntar häpnadsväckande vändningar runt varje hörn.
Utgivningsdatum: 7 maj

Den andra dottern av Alex Dahl
En fängslande relationsthriller om hur kärlek kan förvandlas till mörker. Ny bladvändarläsning från författaren bakom thrillersuccén Den oönskade.
Utgivningsdatum: 14 maj

Lyckan finns i ett ögonblick av Kate Eberlen
Kate Eberlens kärlek till dans i alla dess former och staden Rom gav henne inspirationen till den nya romanen Lyckan finns i ett ögonblick.
Utgivningsdatum: 14 maj

Dockfabriken av Lena Karlin & Åsa Schwarz
En spännande och överraskande kriminalroman på temat artificiell intelligens. Nya deckarduon Karlin & Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra.
Utgivningsdatum: 14 maj

På fiendens mark av Lee Child
En ny medryckande bladvändare av mästaren Lee Child, en av världens främsta thrillerförfattare. Hans romaner om actionhjälten Jack Reacher når alltid topplistorna i England och USA och har totalt sålt i över 90 miljoner exemplar.
Utgivningsdatum: 22 maj

Fruset guld av Cilla & Rolf Börjlind
Den sjätte boken i den bästsäljande krimserien om Olivia Rönning och Tom Stilton. I slutet av en lång varm sommar hittas liket av en man i en bortsmält snöficka i Arjeplogsfjällen. Mannen sköts ihjäl för cirka tjugo år sedan. Olivia Rönning skickas upp för att utreda fallet.
Utgivningsdatum: 28 maj

Juni

Lång bortom havet av Isabel Allende
En av de tusentals spanska flyktingar som i Allendes roman stiger i land i Valparaiso är Roser, en gravid ung änka och pianist. Roser tvingas ingå ett konvenansäktenskap med sin avlidne makes bror för att kunna invandra till Chile.
Utgivningsdatum: 4 juni

Vara vuxen av Marian Keyes
Ett bitterljuvt familjedrama från feelgood-genrens drottning! Precis som i Marian Keyes tidigare romaner blandas här mörkare delar med humor.
Utgivningsdatum: 26 juni

Sju lögner av Elisabeth Kay
Det börjar med en ynka liten lögn. En enda oskyldig lögn. Elizabeth Kays succédebut är en elegant, kalla kårar-framkallande bladvändare om vänskap, kärlek och giftig besatthet.
Utgivningsdatum: 26 juni

Augusti

Suzanne Brøgger: Samtalsmemoarer av Alf van der Hagen
I Alf van der Hagens samtalsbok bjuds läsaren in till ett av Skandinaviens mest märkvärdiga och framstående konstnärsliv. Suzanne Brøgger är författare och intellektuell, performancekonstnär och musiker, landsbygdsbo och vardagsmystiker, och i det stora hela en förkämpe för det fria ordet och det goda humöret.
Utgivningsdatum: 10 augusti

Mörkret vet av Arnaldur Indridason
En nedfrusen kropp hittas i en djup spricka i Langjökulls glaciär på Island, och man misstänker att man hittat den försvunne affärsmannen Sigurvin, som varit borta i trettio år och aldrig återfunnits. Indridasons nye deckarhjälte Konrad, en pensionerad kriminalinspektör, kopplas in på fallet, eftersom han var ansvarig för utredningen för trettio år sedan.
Utgivningsdatum: 13 augusti

© Norstedts

print

Våra samarbetspartners