DEEP PURPLE släpper nya albumet Whoosh! 12 juni

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter ändlösa rykten och spekulationer kommer nu ett besked från Deep Purple; de släpper ett nytt album! Bandet har sedan december 2019 genom diverse kryptiska meddelanden på sina sociala medier hintat om att något kanske är i görningen…

Deep Purple släpper sitt tjugoförsta album i ordningen, som fått titeln Whoosh! den 12 juni via earMusic/Playground.

Detta är det tredje albumet på raken där Deep Purple samarbetar med producenten Bob Ezrin (som bland mycket annat också har Alice Cooper, KISS och Pink Floyd på meritlistan). Plattan spelades in i Nashville och beskrivs som den mest mångsidiga plattan Ezrin och Purple har presenterat. Kreativt har bandet ”sträckt ut sig i alla riktningar”, utan hämningar, och verkligen låtit sin kreativitet flöda.

Gitarristen Steve Morse sammanfattar hela processen såhär:
“We’ve included everything that made the whole band smile, including Bob Ezrin. We’ve always enjoyed making music and having the incredible luxury of a loyal audience.”

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse och Don Airey fortsätter att vara relevanta och nyskapande, och om man skulle kolla på hela Deep Purples katalog så skulle man finna ett band som betytt, och fortfarande betyder oerhört mycket för hela genren. Självklart har de skrivit in sig i rockhistorien med album som In Rock (1970), Machine Head (1972) och Made In Japan (1973), men senare alster som InFinite (2017) som placerade sig sig högre på topplistorna runt om i världen än något av deras släpp sedan 80-talet, visar att Purple fortfarande har en hängiven fanbase.

Deep Purple ger sig i sommar ut på en lång Europaturné som når Sverige i september:
26/9 Hovet, Stockholm
27/9 Partille Arena, Göteborg

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners