ULF LUNDELL bland Wahlström & Widstrands april- och majnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dammsuga i mörker av Jen Beagin
Format: Inbunden, e-bok
Om boken: Möt Mona. En one-of-a-kind roman om en unik kvinna och hennes strapatser som städerska där hon bland annat tampas med excentriska klienter och prydligt arrangerade bajskorvar. Och vad gör man med ett stökigt förflutet som också behöver städas upp? Mona är tjugosex år och är städerska i Taos, New Mexico. Hon flyttade dit mest på grund av sitt ex, en avdankad knarkare som lystrar till namnet Mr. Disgusting – lång historia – och hennes liv har sedan dess inte gått riktigt som planerat. Till exempel – hon har en ny dålig pojkvän som dessutom råkar vara gift med en av Monas klienter.
Från en av de mest spännande nya rösterna i amerikansk litteratur, Jen Beagin, kommer nu på svenska, ”Dammsuga i mörker”. Jen Beagin besöker Stockholm 15-16 april och bland annat möter hon Jessika Gedin i ett samtal på Internationell Författarscen.

Nästa! av Nina Lykke
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Katarina Ewerlöf)
Om boken: Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Nästa! är en roman om självinsiktens förbannelser och förnekelsens välsignelser.
I hemlandet Norge blev Nina Lykkes andra bok den mest sålda romanen ifjol och belönades med Bragepriset. Hon besöker Stockholm 1-3 april och finns tillgänglig för intervjuer.

Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez
Format: Inbunden, ljudbok (uppläsare: Magnus Roosmann)
Om boken: Hundra år av ensamhet är historien om sju generationer i familjen Buendía, deras drömmar, strävanden och olyckor i den lilla colombianska byn Macondo. Den by och den släkt som i begynnelsen grundas av José Arcadio Buendía går båda sitt oundvikliga slut till mötes i en oförliknelig roman som blivit en klassiker.
Hundra år av ensamhet är ett av de mest betydande verken inom den latinamerikanska magiska realismen, och har översatts till fler än 30 språk. På svenska utkom den för första gången 1970, och återutges nu i en nyöversättning av Lina Wolff.

Nätterna på Winterfeldtplatz av Elin Boardy
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Ella Schartner)
Om boken: Berlin, sent 20-tal – en plats och en tid som är livsbejakande men också farlig. Hit söker sig tjugoåriga Hedvig från Göteborg och i våningen på Winterfeldtplatz finner hon den fria tillvaro hon längtat efter. Här håller Heinz och Florian fester som aldrig tar slut. Här möts de avvikande, de revolutionära, de hämningslösa. Men på gatorna mullrar det, de brunas maktövertagande rycker allt närmare.
Runt sig har Hedvig flera kärlekar: politiskt aktiva Mina som blir hennes bästa vän; den allvarlige Erwin med skador från kriget; brittiske Matthew, som skriver på en roman. Alla kommer de att ha stort inflytande på Hedvig, även om allt inte är så enkelt som det i förstone verkar. Var finns friheten och hur ser den ut?

Förlupna ord av Per Wästberg
Format: Inbunden, e-bok
Om boken: Texterna – hämtade ur författarens svarta anteckningsböcker – kan beskrivas som en sorts udda fragment och hågkomster. Utanför realismens ramar går dessa stiliserade mikroporträtt och livssammandrag. Här ryms rikligt med hugskott och infall, liksom mångfaldiga skarpsynta iakttagelser. Det är originellt och underhållande, ofta lättsamt, ibland med viss sälta; karakteristiker kring mänskliga beteenden, relationer och kärlek. Här finns en humor liknande den i “Det gula pensionatet” (2016) och formuleringsprecision motsvarande den i “Mellanblad” (2015).
”I den här boken är det fråga om att göra en lång historia kort och korta historier något längre. Minnets flyktiga rökringar har fångats in och dröjt kvar i lösryckta stycken, lätt deformerade. Det ofullgångna och sönderslagna bryts mot det tillknäppt fullbordade.”

Vardagar 3 av Ulf Lundell
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok
Om boken: Om vardagslivet, skrivarlivet, turnélivet. Med Vardagar (2018) gjorde Ulf Lundell en kritikerrosad återkomst som författare. Vardagar 3 är hans dagboksurval från delar av 2019.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners