MALMÖ REDHAWKS: Adam Brodecki ansluter – Marcus Björk lämnar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks och Brynäs gör ett spelarbyte. Till Redhawks ansluter den 24-årige forwarden Adam Brodecki samtidigt som backen Marcus Björk går i motsatt riktning.

– Vi har följt Adam under en tid och ser med spänning fram emot att få in honom i vårt lag. Han är en fartfylld spelare som besitter en stor potential. Han får en trygghet här med ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger, något som vi tror kan få honom att bli en bättre spelare, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Brodecki, som vann SM-guld våren 2018 och representerade Tre Kronor under 2018-19, spelat 37 matcher för Brynäs och svarat för 14 poäng (6+8).

– När den här möjligheten dök upp så kändes det bra för min del, inte minst med ett flerårsavtal. Jag vet att klubben varit intresserade tidigare och jag är glad att klubben tror på mig. Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater under den kommande roadtrippen och jag längtar efter att pucken ska släppas i min debut, säger Brodecki själv, som är spelklar till morgondagens bortamatch mot Leksand.

Samtidigt går Marcus Björk, 22, i motsatt riktning och lämnar därmed Malmö Redhawks efter ett år i klubben.

– Vi vill tacka Marcus för hans insatser i Redhawks och önskar honom all lycka i den fortsatta karriären, säger Patrik Sylvegård.

FAKTA / #68 Adam Brodecki
Forward, högerskytt
Född: 1995-02-22
Födelseort: Stockholm
Längd / vikt: 180 cm / 85 kg
Moderklubb: IK Waxholm
Klubbar i karriären: SDE, Brynäs, Växjö Lakers, Linköping.
Meriter: SM-Guld 2018, JSM-Guld 2013, USM-guld 2011, TV-Puckenvinnare 2010.
Aktuell: Ansluter till Redhawks för resterande del av denna samt de två kommande säsongerna.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners