MINIONER: BERÄTTELSEN OM GRU – Trailer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I sommar kommer en ny film i den största animerade filmserien någonsin. I Minioner: Berättelsen om Gru får vi äntligen veta historien bakom en 12-årings dröm att bli världens största superskurk.

I mitten av 1970-talet växer Gru upp i en förort, mitt i en uppsjö av fjädrar i håret och utsvängda jeans. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna, och kläcker en plan att bli tillräckligt ond för att gå med i gruppen. Lyckligtvis får han en viss kaosartad backup från sina lojala följare, Minionerna. Kevin, Stuart, Bob och Otto – en ny Minion med tandställning och ett desperat behov av att behaga – använder sina talanger när de tillsammans med Gru bygger sitt första hemliga gömställe, experimenterar med deras första vapen och försöker lyckas med deras första uppdrag.

När Grymlingarna gör sig av med sin ledare, legendariska fightern Wild Knuckles, blir Gru intervjuad för att bli deras nyaste medlem. Det går inte bra (för att säga det milt), och blir bara värre efter att Gru överlistar dem och plötsligt blir den största fiende som Grymlingarna någonsin haft. Under tiden han är på flykt vänder sig Gru till en osannolik person för vägledning, Wild Knuckles själv, och upptäcker att till och med skurkar kan behöva lite hjälp från sina vänner.

Med Illuminations typiska galna humor, sofistikerade popkultur, djupa känslouttryck, djärva musikval och over-the-top action ger filmseriens originalskapare oss Minioner: Berättelsen om Gru. Filmen produceras av den visionäre Illumination-grundaren och VD:n Chris Meledandri och hans långvariga samarbetspartners Janet Healy och Chris Renaud samt regisseras även denna gång av filmserieskaparen Kyle Balda (Dumma Mej 3, Minioner). Medregissörer är Brad Ableson (Simpsons) och Jonathan del Val (Husdjurens Hemliga Liv-filmerna).

Regi: Kyle Balda
Röster i originalversionen: Steve Carell, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews, Alan Arkin m fl.
Producerad av: Chris Meledandri, Janet Healy, Chris Renaud

Biopremiär 1 juli 2020

© UIP

print

Våra samarbetspartners