GRAHAM NASH till Västervik i sommar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Legendaren från Crosby Stills & Nash (+Young) och The Hollies, Graham Nash, gör sitt enda framträdande i Sverige på Visfestivalen i Västervik.

En världsartist och låtskrivare av högsta rang – Graham Nash har vunnit Grammy, och är dubbelt representerad i prestigefulla Rock’n Roll Hall of Fame. Den långa karriären tog fart med The Hollies från Manchester på 60-talet. Låtar som Carrie Anne, On a Carousel, Bus Stop, Pay back with Interest renderade The Hollies topplaceringar över hela världen.

Men det kanske största avtrycket har Graham Nash gjort som grundare och medlem av stilbildande Crosby Stills & Nash, ibland förstärkta med Neil Young, (Crosby Stills Nash & Young). En av USA:s absolut största och populäraste grupper genom tiderna.

Deras unika stämsång förgyllde bland annat låtar som Marrakesh Express, Our House, Just a Song Before I Go, Chicago och Teach Your Children – skrivna av Graham Nash.

”Att kunna presentera en världsartist av Graham Nash’s storhet på Visfestivalen tillhör inte vardagligheterna. Senast var 1978 då Elvis Costello hedrade oss. Årets festival blir därför något alldeles extra”, säger Calle Åstrand, vd för Visfestivalen i Västervik.

I samband med Visfestivalen presenterar Björn Ulvaeus för tredje året i rad ”Every song has a story”, ett möte mellan låtskrivare där Björn samtalar med en kollega framför publik på närliggande Slottsholmen Hotel.

Lördag 11 juli välkomnar vi Graham Nash till Slottsruinens scen för ”An intimate evening of songs & stories” under bar sommarhimmel.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners