10CC, OMD, SABATON och HALSEY bland de bevakade konserterna på JPS Media januari/februari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nytt år, ny säsong, vilket betyder att ett nytt tungt absolut och likaledes också varierat konsertschema för oss på JPS Media inleds.

Här nedan följer listan för resterande januari samt februari månad , och notera för all del här att nedanstående endast avser de konserter ”yours truly” ämnar att bevista. Utöver dessa gigs kommer vår connoisseur vad gäller svart musik, Michael Högberg att se rosade soulfamiljen Family Trees comebackspelning redan nu på lördag den 18:e på Victoriateatern i Malmö.

Utöver detta kommer vår expert på progg, mangel och enligt egen utsago ”konstig musik”, Zoran Cullibrick att avnjuta följande gig under årets två första månader, nämligen: Monster Magnet på KB i Malmö den 29 januari och Mustasch också på KB den 31 januari.

Därefter följer omdömen om i tur och ordning 10CC, Abbath och Saga den 10, 13 respektive 18 februari från Amager Bio i Köpenhamn. Slutligen avslutas Herr Cullibricks konsertmånad med göteborgska Evergreys gig på KB den 28:e.

Därmed har det blivit dags att gå över till min maffiga konsertlista. Läs, njut och begrunda. Och lita på att fortsättning följer. Säsongen är lång, som bekant.

januari

24 FIVE FINGER DEATH PUNCH, Royal Arena, Köpenhamn
Las Vegas-combon FFDP har närmast tett sig ostoppbara alltsedan debutalbumet The Way of the Fist såg dagens ljus 2007. Nya verket F8 släpps den 28 februari, men först åker metalgossarna ifråga alltså på Europaturné.

26 STEEL PANTHER, Amager Bio, Köpenhamn
Vem kunde tro att dessa lika skojfriska som – faktiskt – duktiga amerikaner skulle kunna göra en karriär av att både göra tramssatir och kärleksfyllt hylla åttiotalets hårfagra metalscen.

februari

1 10CC, Malmö Live, Malmö
Förra årets svenska succégig gav uppenbarligen mersmak för dessa brittiska veteraner med vuxenpopiga proggrocklightkänslor en masse i bagaget.

3 SUM 41, Amager Bio, Köpenhamn
Nästa år fyller Sum 41 ett kvarts sekel. Vilket betyder att även nordamerikanska – det här gänget är kanadensare – punkare som kom fram i kölvattnet av Green Days och The Offsprings framgångar kan åldras med både välbehag och hyfsat intakta framgångar.

4 JAMES ARTHUR, Stora Vega, Köpenhamn
Popsångaren vann brittiska upplagan av The X Factor 2012, och har sedan dess skapat sig en stabil karriär i popsvängen. Giget i Vegas stora sal är utsålt sedan länge.

6 BJÖRN ROSENSTRÖM, KB, Malmö
Vi talar alltså om mannen som gav könsrocken ett ansikte efter Eddie Meduza. Men i ärlighetens namn är långt ifrån alla sånger garnerade med snusk. Då låter musiken mer som bredfilig svensk pop av gott märke.

9 KEANE, Stora Vega, Köpenhamn
Det kanske mest framgångsrika bandet i den brittiska våg av soft poprock som etablerade sig från mitten av nittiotalet och framåt efter omöjliga Coldplay. Kanske inte det mest upphetsande bandet att se live, men Londonbandet har onekligen en hel del starka låtar i sin repertoar.

10 OMD, KB, Malmö
OMD fyllde fyrtio redan 2018, vilket väl betyder att syntvågan egentligen aldrig dog även om duon i ärlighetens namn tog en decennielång paus mellan 1996-2006. Men hur som helst; odödliga klassiker som Enola Gay, If You Leave och Pandora´s Box lär finnas på setlistan.

12 SABATON, Forum, Köpenhamn
Frejdigt, glatt och historiskt korrekt med stora krigiska refränger blir det garanterat när Faluns metalstoltheter tar förra årets album The Great War ut på vägarna.

14 THE DARKNESS, Amager Bio, Köpenhamn
Justin Hawkins och hans mannar återvänder med mer falsettsång och fler catchy refränger med rötterna i den glammiga hårdrockens värld. Och kom ihåg att påsken är inställd. Easter Is Cancelled är i alla fall titeln på det nya verket.

21 MAGO DE OZ, Sala la Riviera, Madrid
Etablerade och stjärnor i den spansktalade världen sedan länge och samtidigt okända för oss anglofixerade. Det är lotten för detta lysande folkmetalband från Madrid. Synd, för det här tajta niomannabandet ter sig lika infallsrika och utflippade som System of a Down. Och samtidigt mer melodiska, bör tilläggas.

22 HALSEY, Royal Arena, Köpenhamn
Ashley Nicolette Frangipane alias Halsey albumdebuterade så sent som 2014, men har redan lyckats bli något av en ”superstar in the making”. Exceptionellt, får man väl säga. Inte minst på grund av att hennes mörka electropop långt ifrån stryker lyssnaren medhårs.

27 ICON FOR HIRE, Pumpehuset, Köpenhamn
Alternativ hårdrock av den breda melodiska amerikanska skola där även band som Skillet och Cobra Starship hör hemma. Ett spännande band som borde slagit på bredare front vid det här laget.

Skriven 2020-01-16

print

Våra samarbetspartners