VIKTOR NORÉN gör huvudrollen i ”American Idiot” i Köpenhamn våren 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Jag är så glad att återigen få gestalta Johnny i “American Idiot”. Det här är den enda musikalen i världen som jag skulle kunna tacka ja till. Det känns så naturligt eftersom “American Idiot” var en skiva jag växte upp med, ett soundtrack till min generation. Vi kunde relatera till musiken eftersom den speglade vår uppväxt. Första gången jag blev tillfrågad tackade jag ja direkt eftersom det kändes som att jag redan var huvudrollskaraktären och att jag hade spelat rollen hela mitt liv. Jag kunde inte vara mer förberedd” – Viktor Norén

För första gången blir det möjligt att se den prisbelönta punkrockmusikalen “Green Day’s American Idiot” i en dansk teatersal. En berättelse om modlöshet och rädsla som upplevs av tre unga män, deras liv och problem med ensamhet och strävan efter gemenskap i en berusning av alkohol och tunga droger.

Det amerikanska bandet Green Day är kända för sin arga och gitarrtunga punkrock, och det är sångaren själv, Billie Joe Armstrong, som har förvandlat det ikoniska hitalbumet “American Idiot” från 2004 till denna prisbelönta musikal.

Det kritikerrosade albumet är mycket personligt och politiskt och skapades i ett desillusionerat USA under de år då miljoner unga amerikaner skickades till krig i Irak och Afghanistan. “American Idiot” är världsberömd för stora hits som “Wake Me up When September Ends”, som senare tillägnades offren för terroristattackerna den 11 september 2001 och orkanen Katrina i New Orleans 2005.

Musikalens handling är baserad på den fiktiva förorten Jingletown, där vännerna Johnny, Will och Tunny försöker fly den förortskonformistiska livsstilen, bort från sina föräldrars strikta regler. Ett förortsliv där frestelserna av alkohol och droger ligger framför dem. Medan Will stannar i sin hemstad och försöker försörja sig och sin gravida flickvän, reser Johnny och Tunny till storstaden i hopp om att hitta lycka.

Publiken kommer kunna se fram emot att höra berömda låtar från ”American Idiot” som bl.a. “Boulevard of Broken Dreams” och “Wake Me up When September Ends” – plus några överraskningar på vägen.

Huvudrollerna spelas av, förutom Viktor Norén, de danska skådespelarna Johannes Nymark, Rikke Hvidbjerg och Diluckshan Jeyaratnam.

“Green Day’s American Idiot” har premiär den 25 februari 2021 på Østre Gasværk Teater i Köpenhamn.
Om ”Green Day’s American Idiot”:

Punkrockmusikal från 2009 byggd på musiken från Green Days album “American Idiot” från 2004. Musikalen har satts upp med över 400 föreställningar på Broadway i New York och en mängd turnéer i större delen av världen, från Australien och Sydamerika till Storbritannien och Irland. Musiken är bland annat skriven av Green Day-sångaren Billie Joe Armstrong, som också tidigare har spelat huvudrollen.

Musikalen har utsetts till vinnare av både Grammy och Tony Awards för bästa musik- och scenshow.

Premiär: 25 februari 2021. Föreställningen är främst musikburen och både musik och dialog utförs på engelska.
Längd: ca 90 min. utan uppehåll.

Föreställningen genomförs i enlighet med rådande coronaregler vid varje given tidpunkt. Det innebär att det är högst 500 närvarande i salen och att det krävs ett avstånd mellan varje grupp med gäster. Munskydd är obligatoriskt vid ingång och utgång och rekommenderas inne i salen.
Biljetter till “Green Day’s American Idiot” kan köpas via www.americanidiot.dk till priser från 295 till 595 kronor.

© PR & Beyond

print

Våra samarbetspartners